Första Advent!

Mysigt att få tända första ljuset i adventsljusstaken till frukosten imore.=)
Tobbe åkte ner till gymmet och jag och Arvid tog de lugnt här hemma, innan han kom tillbaka hem igen, vi käkade lite lunch och sen packade oss iväg till Malmköping för en toppenmysig adventsfika.
Där hängde vi hela eftermiddagen.
 
 

Lördagmorgon!

Både Tobbe och Arvid sover, och jag sitter och stirrar ut i regnent och undrar vad denna dag har att erbjuda, drog på mej träningskläderna så fort jag klev upp ur sängen.. Alltid någe.
 
Jag och Arvid åkte lite väl tidigt till Västerås igår, så de var inget som hade öppnat, så vi slog oss ner i Ikea restaurangen och gick loss på deras brunch.
De kan jag starkt rekomendera till folk som ska dit en vardag, så himla mycket att välja på, och billigt som jag vet inte vad.
Perfekt!
Ja, som sagt jag fick med mej två nya stekpannor, och två nya köksknivar.. och en hel del annat smått och gått.
 
Nähä, nu börjar de visst röra sig uppe i sovrummet!
 

Godmorgon Fredag

ÄNTLIGEN!
Vaknade imorse och kände mej utvilad, har sovit som en prinsessa hela natten.
Vaknade till en snabbis av att jag hade Arvid låg på min arm, då hade han kommit in utan att ja ens märkt de, han låg på utsidan, så jag flyttade bara över honom till mitten och sen somnade jag om igen, sen låg han så still o utan ett knyst.
Kändes att de var behövligt med lite sammanhållen sömn.
 
Idag tänkte jag att vi ska åka en sväng till Ikea, vi behöver inhandla lite nya stekpannor, och så ska jag kolla på lite nya köksknivar.
Säkert lite ljus oxå..=P
Igår kväll monterade jag igop ett pepparkakshus till Arvid, så ikväll tänkte jag att han skulle få pynta de oxå, plus att han har velat åka o hälsa på, på pappans jobb..=) så hinner vi så blir de en sväng dit oxå.
Jodå.. vi kommer nog att få denna dag oxå att gå..
Till helgen tänkte ja ge mej upp på vinden och plocka ner lite jul..
Hade jag fått bestämma så skulle nog gran, och julskinkan oxå åka fram, men granen får vänta varjefall någon vecka.
Vi ska åka i helgen och köpa ny julgran, har i några år haft en ganska ful, billig liten spretig plastgran.
 
Men typ varje jul så kan jag inte låta bli att bara lite grann, tänka på min fasters underbara julgranar, hon har en tokstor, svindyr plastgran, och pyntar den med så hysterisk fint pynt, så man kan inte göra annat än släppa den med blicken när man är där.
Och jag strävar ju oxå efter att ha den finaste granen i stan..=P
 
Nähä, om man skulle börja förbereda lite middag medans Arvid fortfarande ligger i soffan och har morgonmys, innan vi styr mot Västerås.
 
 

Inte långt kvar nu..=)

Nä.. De är bara 5 dagar kvar till första advent..=) och bara 6 dagar kvar till 1 December.. <3
Underbart!
I helgen kommer de att bli lite småpynt, lite stjärnor och gardiner ska upp, och så ska jag kolla igenom vad jag har för annat adventsmys.
Varje år gör jag lixom nya fynd och upptäckter i jullådorna..=P Eftersom jag tycker att de är så kul att handla fina julsaker.. så brukar de alltid bli någe nytt varje Mellandags rea, och så när jag plockr fram de julen efter så blir de som en lite överraskning till mej själv. Toppen ju! =D
 
Eftersom Arvid är så gott som feberfri just nu.. (Brukar komma tillbaka på em/kvällen) så tänkte jag att vi skulle åka och handla lite.
Och har setat länge nu och bara tittat på allt julgodis man kan göta..=)=)
Och jag blir så himla inspirerad att göra allt..=D men jag tror de får vänta lite.. Är rädd att de lixom kommer hinna ta slut innan julafton..=P
Som vi för övrigt kommer att ha hela dagen hemma hos oss. <3
Jag kände i år att va mysigt att få skapa en "egen jul" vi har sagt till folk att vill dom träffa oss på julafton så är dom hjärtligt välkomna hem till oss.
Mamma med familj, och morfar var givetvis snabba att tacka ja till inbjudan.=)
Har ju såklart den perfekta bilden på hur min jul ska vara.. och har jag den hemma hos mej.. så får jag ju den så som jag vill..=P haha.. Eller?!
Man kan ju hoppas att de hinner komma lite snö tills dess oxå.. för att de ska bli helt optimalt.
 
 

Ett litet byte av vårdcentral

Eftersom Arvid blev betydligt sämre igår, hög feber som inte ville ge med sig, och en hosta som inte var av denna värld, och väldigt trötta föräldrar, och Tobbe var hemma och vabade och jag skulle försöka sitta och prestera på en utbildning hela dagen på Munktell.. så efter massa ringade fram och tillbaka till den vc vi hade och var missnöjda med de mesta så beslöt vi oss igår.. (Eller ja.. efter att ha ringt till mamma och ifrågasatt hela situationen) så tog de 5 sekunder så var vi (Arvid) skriven på Skiftinges VC.
Fick en läkartid imorse så vi åkte dit, och fick träffa en toppenläkare.
Som för en gångs skull pratar med Arvid.. De är ju han som är där som patient.
De är nog de västa jag vet, Han är ju så pass stor nu så han fattar ju att vi är där för hans skull.. då kan de väl vara bra om läkaren är så pass pedagogisk så han pratar lite med barnet iallafall.
En läkare som kan prata på ett språk så att jag som mamma/barnskötare/inte-speciellt-intresserad-av-läkar-termer person fattar..
"-Han ar en plupp i halsen som inte har växt bort, som gör att den tar upp mycket onödiga bakterier, och som gör att han blir lättare sjuk och oftast då får hosta, de kallas Luftrörskatarr"
-"TACK!"
Arvid och Tobbe har spa uppe i badrummet, och jag sitter här och bara pustar ut lite, han är betydligt bättre idag, och jag hoppas på ågra fler timmars sömn inatt.
Blev inte så mycket av de igår natt..
Men men.. sova är överskattat när man har småbarn.
 
 

Phhuuuuu

Full fart vecka.. blev visst några dagars uppehåll..=P
Dock avslutade vi denna vecka med lite vab..=S Tobbe hämtade hem en sjukling i Torsdags..
Feber och hosta.. Ja.. Någonstans var de rätt väntat denna gång.. eftersom han har avslutat sig antibiotika kur.. Dock trodde jag att de skulle komma tidigare med tanke på att  de har vart så lite barn på hans förskola denna vecka. Massa sjuklingar..
 
Så igår var jag hemma, Arvid var de full fart på undertiden Alvedonen toppade.. annars så var han rätt sänkt.
Så jag passade på att testa lite julgodis.
Denna gång blev de kola med smak av skumtomtar.. Kanske inte jättemycket smak av skumtomtarna.. men för övrigt blev dom kanonbra.
Och man kan ju inte bli annat än julpepp av att de är lite minusgrader ute.. och liiiiite lite vitt på marken.=)
Längtar ihjäl mej till första advent så man kan börja pynta lite här hemma.=)
 
 

Sssöndag!

Filmen i Fredags var toppen.. dock kanske lite väl mycket av allt. Men man fick sig ett gott skratt då och då. =)
Och sen var de grymt skönt med den sovmorgonen som Lördagen hade att erbjuda.
Vi åkte efter en skön frukost till varsitt gym och körde lite innan vi åkte hem och till en början nästan gick och väntade på att Mamma skulle komma med Arvid..=P De blir så tomt utan honom.
Men även där infann sig ett lugn i vårt hem.. Jag låg o läste en bok nästan hela eftermiddagen, enda tills mamma och Arvid kom tillsammans med Elin och VIktor, vi åkte och handlade hem lite mat från Spicy Hot.. MUMS!
Och sen hängde dom med oss till kvällen. Trevligt!
Arvid var så himla trött efter en heldags bus tillsammans med favvo Elin och bästa Viktor så han somnade som en klubbad säl.
 
I dag när Tobbe åkte till gymmet så åkte ja o Arvid till Pappa och Kajsa.. en liten snabbvisit blev de där..
Min plan var att hämta hem julkalendern som vi ska hänga upp Arvids paket på.
Kommer bli toppen.
Eftermiddagen tillbringade vi hemma hos Putte och Fia, trevligt att träffas, var länge sen.
 
Nu har vi tagit Söndagskväll.. Hela familjen har krypit ner i soffan och kollar in filmen Bilar.
 
Ses!
 

Fredag

Sista dagen på den här vab perioden..=)
På Måndag hoppas vi att vi kan få till en arbets vardag igen.
 
Jag och Arvid åkte och storhandlade imorse.. skönt att ha de klart till helgen.
När mamma slutar jobbet idag så kommer hon och hämta Arvid.. hon var sugen på lite Arvid tid.. och Arvid var sugen på att få komma till mormors hus..=P Med allt va de innebär..=P
Så jag passade på i Onsdags att köpa biljetter till kvällens premiär av En Underbar Jävla Jul.
Tror den kan va riktigt rolig.
Lagom en Fredagskväll.
 
Vi har käkat lunch för en liten stund sen.. och nu har vi krypit ner i soffan och tittar på Madicken.. Mysigt när regnet öser ner ute.
Tillomed katten har bäddat ner sig.=)
 

*

Igår satt jag hela dagen på ABF huset på utbildning.. omg.. de va de segaste ja vart på.
Sitta i 7 timmar och lyssna på paragrafer.. %/
Och jag ska göra samma ska idag..
Alla man får se de positivt.. jag har ju grym sovmorgon denna vecka varje fall.=P
Hade superlång lunchrast igår så min plan var att jag skulle försöka kunna bocka av lite julklappar..
Men träffade på Morfar som var på väg o käka lite lunch.. så jag satt och gjorde honom sällis, och snackade lite skut en stund.
Så inte en grej hanns med.=P hahaha.. aja.. bättre lycka idag då..
 

Mer pengar från försäkringskassan än mitt jobb nästa månad..

Ja..men så är de nog.
Läkaren ringde om proverna för förra veckans läkarbesök för Arvids del, och de visade att han har bakterier i kroppen..
Och att en antibiotika kur ska sättas in..
Läkaren jag pratade med hade väldigt svårt att prata så en vanlig människa skulle fattade så jag ringde till min.. 1177, undersköterska, sjuksköterska, AT-läkare, Barnläkare, överläkare, Kirurg, Barnmorska, medicin ansvarig, farmacept.. aa You name it..
Mamma såklart.. Mamma kan och fixar allt..
Hon menade ju såklart på att han INTE ska vara på förskolan, även om han är hur pigg som helst.. han smittar ju.. som läkaren menade.. Att bacillerna finns ju redan på fsk. och hon tyckte att han ska nog helst vara hemma hela nästa vecka oxå.. eftersom hans emunförsvar är lika med noll om några dagar.. och är är han på föris i slutet på nästa vecka kommer vi iallafall få vabba eftersom han med största sannolikhet kommer att bli sjuk igen..
Så ja o Tobbe satt redan igår och planerade nästa veckas vab.. Lite jag.. Lite Tobbe och så de vi inte kunde pussla ihop själva skulle morfarn ta.. tur man har de där asså.. <3
 
Morfarn skulle förövrigt komma med lite lunch till oss sen.. Underbart..!
och sen ska jag o Arvid åka ner och träffa Johanna och Liam en liten stund.. bara hoppas att vädret håller.
och så behöver jag springa in lite snabbt på stan och kolla de absolut sista till Arvids julkalender..
De sista jag tänkte införskaffa är dessa figurer från Toy Story..
Har köpt Woody.. Cowboy killen.. så jag tänkte köpa hästen och flickan oxå.
resten får han nog samla på själv..
Han är ju så förtjust i dessa filmer.. så de kan ju vara kul att ha dom i figurform oxå..=P Hoppas bara att de finns kvar.
 
 
 

Kväll

Igår var Tobbe flytthjälp, och de var min tur att handla till Arvids föris..
Så pappa och Kajsa var så hjälpsamma och passade lilla busfröet ett tag.
och de hade ju inte han någonting emot.. annat än att de blev lite sent för hans del.. Eftersom han bara hade bestämt sig för att han INTE skulle bli nattad av morfar..=P Unge..
Och precis lagom tills att pappa och Kajsa åkte hem, och Arvid nästan var klar för sängen så knackade de på dörren igen.. och utanför stod Märta.. med en liten present..=) <3
Hon hade köpt en Ben & Jerry´s glass till mej... PRECIIIIIS den jag ville ha i Söndags när jag fick togsug efter glass.. men inte hittade den speciella..=P
Nååå.... Hon är ju de bästa som finns!
Sen satt vi och snackade massa skit... hur länge som helst.. Tobbe kom hem och satte sig och gjorde oss sällskap ett tag..
Innan vi alla tre nästan såg dubbelt av trötthet..=P
Underbar Måndagskväll.. och så ihmla skönt att någon gång inte sitta och dumglo på tv.n..
 
 
 

Söndag

Precis så slapp som den ska.. Tobbe åkte ner och tränade, så jag och Arvid tog de nästan pinsamt lugnt.. eller ja.. snarare jag.. Arvid var fullt upptagen med att leka i sitt rum..
Och när han får till den där riktiga lekkänslan så kan han hålla på hur länge som hälst.
Tobbe hann komma hem igen, jag hann sova en stund i fotöljen med min bok vilandes på magen..
Sen behagade han att komma ner och vi fick tjata på honom att vi skulle gå ut och ta lite luft i lekparken. =P
 
Nu står Tobbe vid spisen och förbereder en långkokt köttgryta.
Älskar att ha honom där..=)
Och jag sitter här, och Arvid störtade in i sitt rum igen.
Lugn och skön Söndag.. *Tummen upp*

RSS 2.0