Pms-tant

✌ Orka med mej själv... Har vart en bra dag förövrigt. Sovmorgon till kvart över sju. Ja.. Efter Elsas halv 5 och 5 mornar.. så är kvart över 7 sovmorgon. Och till råge på allt så känner man sig rätt utvilad. Haha.. Fan. Vi travade ut i solen rätt tidigt, och de gjorde vi nog rätt i.. För eftermiddagen ville man ju allt annat än vara ute i. De fick bli en liten lekparks-safari med Arvid som vägvisare, Elsa började redan vid 8 o kom med sina skor, och går till ytterdörren. Lilla hjärtat hon älskar att vara ute.
Plättar var de beställt till lunch. Och med lunch i magarna så hjälper vi åt att städa, bädda rent i alla sängar och tvätta. 😊 Dock åt Elsa upp sin tvättlapp. Men Arvid är så duktig att dammtorka, o plocka.. Sen mitt i allt så kan han fastna i någon lek i sitt rum. Så man får vara nöjd med de lilla. Ett pass på gymmet.. Eller pass och pass.. ja var där iallafall.. Så kändes de. 15 min på löpande... 10 min cross.. 5 min trappmaskin.. Och sen blev de lite mage.. innan ja packade ihop och drog hemlige. Kändes varken bra i kropp eller knopp. Har nog en förkylning som ligger och gror i kroppen. Som övriga familjen. Och såfort ja har såna här svackor så kommer alla hjärnspöken.. Tufft!!

Helg

Asså vilken berg-och-dalbanehelg... I fredags åkte jag med barnen o mamma till Erikslund. En sväng på Ikea och butikerna i köpcentret. Toppenmysigt. Igår hade vi full fart dag.. Hela familjen vaknade av Elsas hysteriska utbrott strax innan 5.. 🙈 Gjorde allt ja kunde för att inte Arvid skulle vakna.. Som i sin tur hade vart uppe lite längre med oss i Fredags. Så han behövde verkligen sovmorgon. Men icke. Klockan 9 stod vi och alla grannar på gatan redo för vårens städdag.. In, käka lite lunch, sen bytte ja och Arvid om och åkte till Slagstaskolan för han var bjuden på en förskolekompis kalas. Fullt ös medvetslös. Jag tog egentid på Tuna Park undertiden. Hem och Arvid va så trött så han såg dubbelt, han fick landa med e film en stund innan huset var fullt igen. Vi bjöd in Jossan och Björn och barnen på grill och mys. Och så hade vi 1 års kalas.. För oss själva! Vi har känt varan ett år tyckte vi.
Kvällen blev lyckad, och sen.. Barn sov lite här o var.. Så de blev ju rätt sent för honom även då.. Och vår lilla prinsessas dåliga nya morgonrutin höll i sig även idag.. 😫 Och Arvid gav upp strax innan två.. Sov som en klubbad säl i nästan två timmar. Knölig med sin mage och lillasyster är superpipig och förkyld.. Jobbig dag för våra små älsklingar. Men nu sover dom, o ja sitter o njuter av lugnet en stund. Gonatt!

Tisdag

Skön natt.. 😊 Halv nio igår kväll ringde Arvids pedagog.. Hjärtat stannade en sekund.. -"Vad har ja gjort nu!" Haha.. Men de va inte värre än att hon undrade om ja ville hjälpa till lite med lite möbler dom beställt från Ikea.. O ja.. Jag har ju inte så mycket annat att göra.. 😛
Så ja o Elsa började redan vid nio, och när barnen kom in igen så hade Elsa fullt upp nere på småbarn. Men efter lite lunch var hon så trött så hon bara pep.. Och Tobbe var hemma från jobbet idag, så ja gick hem med henne och sen knatade ja tillbaka och skruvade en del till. Arvid var överlycklig att han fick vara kvar och äta mellanmål. 😊 När vi kom hem så tog vi de lugnt en stund, sen kom mamma och käkade med oss.. Elsa o pappa leker..

😴

Mamma ringde strax efter 8 Igår morse och Elsa hade inte sovit speciellt bra, och var heltäppt i näsan. Asså fyfan... Ja vad spelar de för roll de är ju en riktig skitpåsk.. Så efter lite frukost så åkte vi ut och hämtade hem kottarna. Och sen hem o hänga med grannarna. Tobbe var ju tokrolig så han låg inne. Så igår var min räddning att Arvid lekte så länge inne hos Lill-Arvid och Cornelia. Idag har vi oxå hängt hemma på fm, var ute o lekte en stund på förmiddagen. Och efter lite mellis åkte vi och fikade hos farfar. Pappa och Kajsa kom oxå. Barnen fick Påskägg, o lekte massor. Nu ligger ja o är halvdöd i soffan..

Påskafton

Knölig natt.. Elsa Kunde inte riktigt sova.. O så vaknade vi upp till en genomförkyld pappa. Åhååååå!!! Jaja.. Bara att bita ihop o göra de bästa av de.. Packade barnens grejer. Tanken var att dom skulle sova hos mamma. Och Arvid var helt salig och satt med sitt Påskägg i knät hela vägen. 😊 Åkte till mamma, o vi fikade lite. Och sen åkte ja o Tobbe hem, o slängde oss i soffa. Ja somnade direkt. Åkte och storhandlade, o sen har vi bara chillat.. Kan inte rå för att man saknar ihjäl sig efter de så liven.

Långfredag

Efter frukost imorse åkte ja ner o körde bröst och armar. Gick bra.. Kände på 40 kg i bänkpress.. Men nja.. Får nog jobba med mina 30 ett tag till. Var lite läskigt att ge sig på så tungt själv. 😜 Hade kanske klarat 5 reps om ja hade haft någon som passade. Så ja tordes bara med 3.. 😊 💪 Körde 30 min cardio o sen dog ja lite. 😊😊 Sen packade vi in familjen och åkte till... Ja.. Va de nu hette.. Förbi Sparreholm iallafall.. Lunchade tillsammans med Tobbes föräldrar o bror med familj. Så himla fin miljö. En gammal skola från början av 18-talet. Barnen såg vi knappt röken av, de fanns ett stort lekrum.. O Elsa fick vi jaga.. 😛
Kvällen har vi bara myst tillsammans. Barnen fick varsin påskpåse av farmor, så den mumsade dom på, Elsa premiärade med russin.. O hon va så himla gullig.. 10 månader och kan plocka de små russin ur den lilla asken. 😍 Hon va så himla söt. Nu sover hela familjen.. Ska väl egentligen göra dom sällskap, men de är skönt att bara få sitta ett tag. Gonatt!!

Halvdag

Vi har fått massor gjort idag. Elsa är väldigt snorig, så vi höll oss inne fram till lunch. Plockade här hemma, passade på att fixa o stöka till en ledig långhelg. Har även tagit tag i barnens lekrum. Dels plocka undan saker som de inte leks med. Flyttat runt på möbler, och fixat till Elsas rum. Vi ska fortsätta dessa lediga dagar. När Tobbe kom hem satt vi o käkade mellis, han gjorde oss sällskap, och sen klädde vi på oss igen och gav oss ut. Tog en promenad till ÖB, o sen Ica o hem. Nu.. Kväll.. 😛

Onsdag

Nyss kommit hem från ett toppenpass. Onsdag = Ben och Mage.. Jag ÄLSKAR de passen. Och kan va lyrisk redan när ja vaknar att ja ska köra ben och mage.. Hahaha.. Ja ni hör ju själva.. 😛 Jaja.. Arvid vaknade lika lyrisk han imorse. Halv sju skulle han klä på sig för att vi idag skulle leka med hans förskolekompis Rasmus. Men han fick lugna sig ett tag, så vi hann gosa ett tag hemma. Och till lunch knatade vi bort till Rasmus o hans familj. Och käkade o hängde med dom hela eftermiddagen. Så himla kul dom hade. Bra dag! Nu soffhäng, och hoppas på att denna natt blir bättre.. Elsa får två tänder till.. o hon har jättesvårt att sova..

Måndag fast som Söndag

Igår morse gick vi upp typ innan vi gick och la oss.. Kändes typ så. Men hur som så packade vi in väskor, mutsnacks, filmer och barn i bilen och styrde mot Småland.
Barnens kusin skulle döpas. Efter kyrkan bjöds de på mat i massor, kusinskoj, fika och mer kusinstojj. 😄
Tårtan var bland de finaste ja sätt in real tror ja.. Svårt att få med på bilden.. Men den glittrade, och blommorna var skimrande.. 😍 Helt i min smak.. 😛
Vi nattade 2 av 4 barn, och de som inte somnade som klubbade sälar bäddade vi ner i varsin vagn, sen tog ja o Lina en promenad. Så skönt att ta en sen kvällspromenad. Och de va inge svårt att somna. 😛 Inte för någon tror ja. Även om ja sov som en kratta eftersom ja o Arvid delade säng. Och den va inte jätte bred.. Och Arvid fick för sig igår att han ville åka hem. O de sista han sa innan han somnade vara att han inte vill sova där.. Så hela natten sov han istortsätt på mej.. VARMT!!!!! Nu är vi iallafall på väg hem igen. Och hoppas att de går lika smidigt som ner.

Kaoshelg

Igår fick Arvid en extradag på förskolan. De var bjudna på Påskfest.
Vår fina lilla Påskgubbe!! På kvällen kom mamma, Kalle och Elin över och käkade med oss. Och vi hade lite kalas för Elin som fyllde 17 år.. Lilla gumman då!! Idag efter ett bra pass på gymmet, så tog vi en liten promenad i de fina vädret. Arvid fick köpa Lördagsgodis, och sen testcyklade vi på nya cykeln vi köpte i veckan. Pappa och Kajsa kom och hämtade honom efter lunchen, För lite biomys. Och ja o Elsa åkte på lilla Lunas dop.
Elsa var sådär lagom kul att underhålla i kyrkan.. Men de gick bra..
Mamma kom förbi en liten stund innan maten, med en liten överraskning till barnen..
Typ fyra lådor med saker, böcker, pussel och utklädningskläder. Arvid älskade kläderna.. Och Elsa är ju så förtjust i dockor.. Så hon släpade runt på hennes nya bebis hela kvällen. ♡
En hel del tog mamma med sig hem så barnen har någe nytt där med.

"- Idag ska de bli en bra dag!!"

Ja.. Imorse sa ja till mej själv.. Idag SKA det bli en bra dag.. Och ja.. De har vart en betydligt bättre dag idag. Man bestämmer sig bara att "De inte behöver vara ett problem" Man behöver inte se de jobbiga i allt.. De är ju så jag är egentligen.. Och att ja inte ska ha så höga krav på mej själv. Gör bara de som är kul. Och en sak ja har kommit på är att om ja vet allt ja ska göra och när så blir de bättre.. Än om ja bara springer in i dagen utan någon plan, men egentligen massor att göra. Ja o Elsa åkte och storhandlade efter att vi lämnade Arvid. Hem o käkade lite lunch, och bakade lite godis till Elin. Och när de var dags för lilla damen att sova middag så tog ja en timmas promenad. Märta kom förbi innan middagen med en jättefin blombukett, Och grattade oss på vår bröllopsdag.. 😨😨😨😵😨😨 Hahahah... fyyyfan vi lyckades glömma de i år igen.. Hahaha.. 😂 😃 En bra pass på gymmet..
Kämpar på med mina 30 kg i bänkpress.. Ja är jättenöjd!! 😊😊

Onsdag- Hatar såna här dagar..

Blev väckt halv 5 imorse.. 😴 Och ungen vägrar somna om.. Eller jo, hon somnade om 20-30 minuter i min famn, medans ja i Arvid kollade Barnkanalen. Och såfort ja la ner henne i sin säng o precis hade myst ner mej med Arvid i soffan så vaknade hon igen.. 😥 Och Arvid har sånt behov av närhet just nu.. Och hela tiden blir de avbrutet för att ja måste springa efter lilla damen.. Eller så blir hon avis o står brevid o skriker.. Och lyfter man upp henne så klänger hon allt va hon kan på Arvid. O då flyttar han sig.. Så jobbigt i mamma-hjärtat.. O inte nog med de så somnade hon aldrig om under förmiddagen.. Så ja åkte ner på stan o fixade lite.. Då sov hon såklart.. O alldeles för kort stund.. Så eftermiddagen har hon vart katastrof.. Ja ni fattar!!! 😭😖

🎀

Ja o Tobbe har slängt oss i soffan o kollar på Ullared. Åhåå skulle vilja åka. 😄😄 Hämtade hem Arvid efter föris, och sen gick vi lös med en överraskningspåse ja plockade ihop på Maxi igår. Massa nytt till sandlådan, och så vår/sommarens måste.. Gatukritor.. Så lite mellis i solen, o så har Arvid skapat på hela gatan..
Sen kom Lill-Arvid och Cornelia.. o sen såg ja inte röken av Arvid. Han lekte ute på gatan, käkade middag, och halv sju kom han hem med Jossan, i pyjamas o nybadad.. Hahaa.. Först kom han in o frågade om han fick äta där. . Tror aldrig vi sagt Nej till de.. O efter typ en timma kom han igen.. Mamma.. Ja ska bada hos dom.. Så ja behöver en pyjamas.. Hahah.. Ja dom är ju för gulliga.. Så ja vinkade av mamma som kom o käkade med oss o så badade ja Elsa. O ni sover barnen o vi med snart för den delen.. 😛

Måndagsmys

Igår var en sån där jobbig mensdag.. Sjukt trött, ont o allmänt prutt.. 😣 Så när Elsa sov middag så var tanken att ja oxå skulle sova, Men slängde mej i soffan, och kolla tv. Och såfort hon vaknade igen så knatade hela familjen ut i de fina vädret. Packade med oss leksaker och såpbubblor o gick till lilla lekparken. Tills vi såg grannarna komma hem. Då var vi snabba tillbaka o så hängde vi på deras baksida i solen hela eftermiddagen. Så himla mysigt. O efter flera timmar i solen var vi helt slut, på ett skönt sätt. Så medans Tobbe badade barm åkte ja ner på stan med Jossan och handlade hem mat. Amarican Pizza.. Yummy!! Idag har de varvats med städ och utehäng.. Var verkligen tvungen att städa, men man kan ju inte motstå solstrålarna. Så hela eftermiddagen var vi ute. Elsa älskar att gunga, och tjuter av glädje när Arvid puttar fart. Lite mellis i gräset..
Är så himla sugen på någon rolig lekstuga till barnen. O de finns ju så himla många roliga. 😄😃
Den här var min absoluta favorit!!! 🌞 😍
Tänk att få överraska barnen med den. 😄

April, April din dumma sill...

Fredagen avslutades på topp. Åkte till jobbet, för mat o trevligheter. De va Jättemysigt att sitta där hela kvällen o snacka. Har ju trots allt vart hemma ett helt år redan. 😨 Vart tog den tiden vägen.. I morse mötte ja upp Märta på Munktell. De var barnloppis, och vi shoppade massa kul. 😍 Massa fint till Elsa, hittade ingenting till Arvid.. Vill ju inte sätta på barnen vad som helst.. En vända till gymmet, och sen hem för att istortsätt vända i dörren och knata bort till Solstrålen för storstäd. Mamma kom och tog över barnen en stund, så Tobbe kom och hjälpte till. Lite grillat o sen blev de kväll.. Nu sitter vi o tjockar både godis och chips... 😨😨

RSS 2.0