Helg

Igår blev de ett pass på gymmet efter nästan en veckas uppehåll. O ja var alldeles för övertaggad. Gick bra, men efteråt var ja heeelt slut. Hahaha.
Sen åkte vi till Malmköping för lite mat, kusinlek o umgänge.
O på vägen dit tog ja en NOCCO som lite färdkost.. Tror ni de blev bra? Med pwo.n i kroppen efter passet.. Så efter ett övertaggat pass så blev ja så koffeinhög oxå. Hahaha, dröjde in på eftermiddagen innan stirret i kroppen försvann. 🤣😂😏 Kanske lär mej någon gång. Efter lite frukost imorse åkte jag o barnen och firade Liam. Barnen leker så himla, himla bra tillsammans o de är skönt att bara sitta o snacka skit tillsammans med Johanna o Pontus. Trevligt. Sen fortsatte vi till Skogstorp o lämnade barnen hos mamma. För ett dygns egentid. Vi uträttade lite på stan, handlade hem för morgondagens festligheter. O sen blev de ett chill ryggpass på gymmet Tobbe tränar på.
Sen blev de mat i magarna. O de är ganska trevligt att få sitta o äta mat o prata utan att bli störda och avbrutna av två energiknippen som fått massa ny energi av maten. Haha..

Fredag hela dagen

Ja o Elsa tog sovmorgon imorse. Efter att hon va orolig, ledsen o kunde inte alls komma ner i varv igår kväll, så somnade hon säkert halv tio. Saknaden efter nappen är stor när hon ska sova. Men, men.. de går bättre och bättre. Ikväll gick de betydligt bättre. Mamma kom förbi en sväng imorse. O vi fixade lite ärenden. Sen har vi bara hängt hela dagen. Ja o Elsa drog ut till backen en stund. Medans Tobbe o Arvid låg o chillade i soffan. Igår va han tillsammans med morfar-morfar på Bio o sen avslutade dom med pizza på stan. Arvid var så förväntansfull hela morgonen. Han längtade ihjäl sej. O så vid några tillfällen. "-Tänk att jag ska få vara med någon annan vuxen som inte är min mormor eller morfar" De va nog de störta för honom. Att få vara själv med morfar-morfar. Försäkrade sej flera gånger att ja inte skulle vara med. Älskade unge. O de glädjer mej så att "någon vuxen" själv väljer att vilja ha egentid med honom. Vilja umgås, o hänga med honom själva. De är så fantastiskt. O Tobbe var i Sverige o for, så ja hade egentid med lilla prinsessa.

Annandag jul

Vaknade imorse med huvudvärk, frusen, fruktansvärt matt o näsan rann. Så tungt. Men åkte ner en vända på stan för att kolla in rean. Men jösses, de va så dött med folk. Haha, till skillnad från några år sen, när folk kastade sej in under gallrena till butikerna när de öppnade. O man fick stå i timmar i kö. Jaja.. Åkte sen o handlade lite. De va typ de ja nästan orkade. 😒 Åkte hem o vi kirrade lite lunch. Lagom till att Tobbes föräldrar kom. Så vi käkade, barnen fick lite julklappar, vi fikade o barnen lekte gärnet med farmor.
När dom åkt packade vi ut oss i backen. De är mest is, men barnen är ju nöjda iallafall. Haha.
Hängde en stund på baksidan. Nu lite kväll

Julen 2018

Vilka mysiga juldagar vi har haft. I Söndags kom mamma, Kalle o Elin o vi hade uppesittarkväll. 3 av 5 lotter va vinst.. ✋🤛 De sista Elsa gjorde innan läggdags var att ge Nissen sina sista två nappar. Älskade, älskade duktiga tjej. När vi vaknade på julaftonsmorgonen hade Nissen lämnat ett brev, tackat barnen för denna tid, även tackat Elsa för napparna, tog med dom till Tomten o lämnade en så fin present till henne. Jag o barnen åkte o hälsade på farfar o jyldikade tillsammans med honom. Hem, chillade lite.. gjorde oss fina o åkte till pappa o Kajsa. Mathilda o Filip var där, o Märta, Micke och Lotta kom. De va en så fantastiskt bra jul. Kalle, tomte, klappar, mat, dryck, glädje och massa kärlek.
Barnen somnade i bilen hem. Trötta o nöjda. Idag tog vi en grymt lugn morgon. Barnen lekte med sina nya klappar, och ja o Tobbe låg i soffan o halvsov fram till lunch. Vi käkade lite, packade ihop oss o åkte till mamma.
Vi har hängt här hela em/kvällen. Elin o Viktor kom med hundarna.
Så mysigt att få bära lilla bebisen innanför jackan när vi var ute o rastade Freja o barnen. Han är ju för liten för att gå själv, o fryser ihjäl ute. Nu.. kollar lite tv, innan vi ska börja röra oss hem igen.

Da'n före da'n före dopparedan..

Blev en vända till gymmet. Ett bra pass. Hem o käka lite innan ja o Arvid åkte ner till stan och mötte upp Cornelia o Arvid för lite biomys.
Vi såg Grinchen. Lagom mysigt innan jul. Sen hem o hänga lite. Elsa var lagom rastlös efter att ha hängt med Tobbe. Så då vara bara för mej att packa på lite kläder på barnen o gå ut o rasta dom pulkabacken. Lagom segt.

Fredag

Tobbe jobbade idag, så ja o barnens tog en lugn morgon. Vi låg i soffan fram till lunch. Käkade lite, och sen travade vi ut.
Även om kanske inte jag älskar att stå ute o fryser alltid.. (även med överdrivet med kläder) Var de fruktansvärt skönt när vi nästan två timmar senare gick in. Och barnen är så skönt trötta. När vi kom hem kom mamma o Elin o bjöd på lussekatter. Elin är hundvakt över julen. Så vi fick bekanta oss idag md lilla Dino, 12 veckor.
Så fruktansvärt söt. Bully, Pittbull och Amstaffblandning. Längtar redan tills på Söndag när han ska komma o va med på uppesittarkvällen med oss. Nu, Julkalendern...Popcorn O strax Ensam Hemma.

Äntligen jullov

Nu är vi lediga i 3 veckor. Ja tror de ska bli skönt. 😒 Vi tog en chill eftermiddag. Drog en vända till gymmet. Med ett självförtroende på glid, fick de bli 50 minuter cardio. O Skäringer och Mannheimers podd i lurarna. Inatt har för övrigt Nissen haft race med både bil o pulkan..
Skulle även försöka sej på lite bygge av en snögubbe.. Men han smälte..
Arvid har sagt nu två dagar i rad att han dels inte vill att de ska bli julafton, för då kommer ju Nissen att flytta, och imorse stod han vid den lilla dörren innan vi åkte till skolan, o säger.. "- Jag kommer nog gråta när Nissen flyttar." Min älskade, älskade lilla känselspröt. ❤

Onsdag mitt i veckan

Nu räknar vi ner till julen. Så härligt. O ja har en så skön julkänsla i kroppen. Inge stress, inge press.. Mina ömma käkar börjar reda ut sej, mina axlar sitter där de ska, och jag andas med magen. Just de tre sakerna har ja fokuserat väldigt mycket på den sista tiden. Hämtade hem kottarna från fritids och skola. Vi spelade lite Monopol, o käkade mellis.. Innan Jossan skickade och frågade ifall Arvid ville haka på till pulkabacken. Då är de ju inge så lätt att hålla Elsa kvar inne. Så halv fyra knatade vi ut med hjälmar o pukor i mörkret o körde ett tag. Elsa är så sjukt duktig att trava upp, o kastar sej på madrassen för att swicha ner. Arvid börjar bli stor.. Han o Arvid och Cornelia byggde hopp, o körde med sina snowracer. Haha, gulliga ungar. O sen var dom ganska möra när ja åkte ner till gymmet och Tobbe gick upp för att natta dom.

Skitblogg

Fan va värdelöst när man inte kan logga in. Vad är de för fel??? 🤬 Jaja, nu är ja inne iallafall. Arvid har äntligen fyllt 6 år. Han va så spännd i flera dagar. Vi hade kalas på Leos för kompisar o kusiner på Lördagen. O för familjen igår på hans dag.
Han va så nöjd med allt. Idag var de skola, förskola och jobb för samtliga.Skönt för alla. Efter jobbet så åkte ja hem o hämtade familjen o sen åkte vi ner till stan. Lite hamburgare på Phil's, firande för Kajsa som fyller år idag. Så himla goda burgare, o alla barn va så nöjda.
Kunde inte ha vart bättre. Nu, playade om julkalendern o strax dags för barnen att tacka för denna dag.

Trött på att vabba

Fan tröstlöst de känns. Men äntligen kan man ju se ljuset.. Elsa har iallafall varit feberfri ett dygn. Så sjukt långdraget. Men har fortfarande inte börja ätit. Tobbe va hemma i måndags och idag. O ja de andra. De va så skönt att komma till jobbet idag. Även om de var en jättelugn dag. Även dom barnen är sjuka. Jaja.. Huvudsaken är ju att hon blir frisk. Åkte till en kompis o fixade mitt hår idag med. Känns så sjukt att mitt långa hår är borta.. Saknar ihjäl mej redan. 😟 Men nu ska mitt få vila lite. Sen åker de nog på igen.
Vår tappra lilla hjälte. Imorse hade Nissen o hans vänner Lucia firande till granen ljus. Så mysigt att komma ner till.

Söndag

Morgonen började ju bra. Elsa var feberfri fram till lunch iallafall. Men vi tog en vända ut i skogen för att få lite miljöombyte. Inatt kom Nissen med tåget.
O idag var lådan fylld med pyssel. Tanken var att göra fina julkort. Hahaha.. Men barnen gjorde nog allt annat än just kort.
På eftermiddagen packade ja o Arvid oss iväg för julbord med släkten. Tobbe o Elsa var hemma, hon va inte alls pigg. Jaja. Nu njuter vi av de sista av helgen.

Helg

Vaknade i Torsdags natt o Elsa var febrig.. 😔 Suck.. Nu orkar vi inge mer sjuka. Ja var hemma med henne i Fredags. Vi lämnade Arvid på skolan. O gick hem.
Hängde en stund o Elsa är inte jättesugen på de där med mediciner. Så efter lite trugande så blev de en vända till Ica för att köpa glass. Vi hämtade Arvid o hängde en stund innan Tobbe kom hem. Vi tog lite helg. Inatt sov ja o Elsa i soffan. Eftersom hennes feber va så hög, så vill ja ha lite koll med hennes kramper o så. Som högt tempade hon 40,4.. med Alvedon. Inge vidare. Inte för att just den höga tempen gör att hon får kramper utan hur fort den stiger när febernedsättandet börjar gå ur kroppen. Idag så har vi hängt hemma, Barnens farmor och farfar kom på lite fika. De förgyllde lite i vår sjukstuga. ☺ Blev även ett pass på gymmet. Gick bra. De är så skönt när de är lite folk. Jag kan fokusera på mej själv O de jag ska göra lixom.
Inatt hade vår roliga Nisse filmkväll med några kompisar.
Spännande o se vad han hittar på inatt. 🙂

Onsdag och Torsdag

Igår åkte Tobbe till Malmö igen. Sista för i år. Jag körde en dag på högskolan, så kul. Mamma kom när hon slutade jobbet, och körde ner mej till stan. De var "styrelsemöte" på Y-won.
🤩 Var hemma ca 22.30 med magen full av champagne o massa god mat o själen fylld av skratt, o ny positiv energi. Upp imorse o lämnade lite barn, innan jag styrde ner stan o vårt sista tillfälle i högskolan. Så himla sorgligt att denna tid är över. 😕 De har bara vart glädje o positivitet kring denna utbildning. Barnen är nattade, o ja ligger i soffan o kikar på Ullared. 😉

Tisdag

Idag var ja föräldrarledig, och hängt med.min stora fina kille i skolan. Så himla kul att se hur hans dag ser ut. Men ja vad ska man säga om skolmiljön.🤨😏 Inge kul. Så lite personal, vikarier o så himla ointresserad av sitt arbete, o ja träffade knappt någon som verkligen hade arbetsglädje till dessa ungar. Eller jo, kockarna. Fantastiska. O idrottsläraren. Han var där för att han tyckte att de är ett roligt yrke. Men han vill nog kanske jobba med äldre barn. Ja de är så skrämmande. Sen åkte vi o hämtade Elsa o åkte sen hem o chillade lite. Skön dag.

3 December

Planeringsdag på jobbet idag. Och vi var bjudna till Elit för en föreläsning. Och jag blev Så positivt överraskad när de var en föreläsning med min nya Instagram idol. Micke Gustavsson. Han diskuterar om vår vardagliga stress, våra krav på oss själva och våra barn. Vad Internet gör för oss, osv. osv.. Kan relatera till allt både privat och yrkesmässigt.
Vi blev bjuda på gofrukost och oxfilé lunch från Y-won. Tummen upp för denna förmiddag. Åkte o hämtade barnen. O vi kunde mysa ordentligt då maten redan var förberedd från igår. Drog av ett bröst o Triceps o lite mage. Åkte ner med sån energi o positivitet. O så händer någonting när ja ställer mej framför spegeln. Jag ser mej inte med mina bästa ögon. Ser bara "mina brister" på kroppen. De jag ser, som inte passar in. Så jävla värdelöst.

Skön Söndag

Imorse fick barnen sitt adventspaket av Nissen.
Pepparkaksbygge med tillbehör. Så medans Tobbe drog till gymmet passade vi att låta kreativiteten flöda.
Älskar Elsas koncentration.
Blev så fint, och vi använde baklim för att montera ihop pepparkakshuset. Var så smidigt, kände att eftersom vi byggde ihop en kyrka kändes de lite överkurs att stå med smält socker. Så onödigt när de finns lättare sätt. O de blev så fint.
Blev ett benpass oxå, o även lite rygg.

Seg Lördag

Igår hade vi 5-kamp på bowlinghallen med jobbet. Fantastiskt kul. Vi började med lite mat och drinkar på Moccadeli.
Så ja har vart så sjukt seg heeeela dagen. Så de va ju skönt att Arvid hade bokat in en lekdag hemma hos Rasmus. Så Tobbe började med att ta med barnen till Solstrålen o sen köra lite skräp som skulle till tippen, o avsluta på Grevgott. Skönt! Släppte sen av Arvid hos Rasmus o hämtade vinterskor ja beställt till Elsa. Sen har ja legat o halvsover i soffan till o från hela dagen. Blev en vända till lekparken för att trötta ut Elsa lite.
Inatt flyttade även vår lilla kompis in.
De är då spännande att få följa hans äventyr hos oss fram till jul. Barnen fick en present av honom. En Disney kalender med små sagoböcker.

RSS 2.0