Några dagar har gått

Bra o jobbiga dagar.
Nu tar vi en välbehövlig helg efter jobb, högskola, kvällsmöten Barnvakt, ett misslyckat gympass osv.

Astrid Lindgrens värld

Levererade som vanligt! ❤ Vi börjar med en frukost på Ikea i Linköping. Så perfekt.
Sen fortsatte vi bort till Vimmerby. Full fart, o de var så lite folk, att vi verkligen kunde al in i alla miljöerna, utan att behöva vänta på vår tur, stå i kö eller anpassa efter andra.. Sånt som barn inte gillar. Hahaha..
Ja de är ju helt underbart mysigt.
Hoppas med hela mitt hjärta att vi kommer hit fler gånger. Nu har vi mellan landat hemma hos Tobbes bror med familj. Toppen mysigt. Elsa somnade så fort hon på sej på kudden, o Arvid har krupit ner o kollar lite film. Våra fantastiska barn.

Vi tuffar på

Elsas magsjuka vände lika snabbt som den kom, o skönt va de. Även att ingen annan blev dålig. Idag har hon o ja fixat o trixat hela dagen medans Arvid var i skolan. Handlat för imorgon, hämtat ett par stövlar till Arvid. Sålt av lite kläder. Städat, klippt gräset, tagit bort de värsta i rabatterna o krukorna. Så någon solig hösthelg framöver är de dags att plantera lite nytt och höstigt.
Sen var de dags att hämta hem stora killen.
Vi chillade litet tag, mest konflikter.. Så jobbigt. 😞 Han börjar bli en stor kille, med andra sätt att tänka o tycka. De är svårt ibland. 🙈 Mamma kom förbi o käkade mat med oss. Vi satt o snackade en stund, o sen åkte ja ner till gymmet. Fick till 50 min cardio. Grymt, fick även till lite styrka. 💪😜

Måndag..

... O så va jobbveckan över.. 😞 Ringde från förskolan o Elsa hade kräkts ner sej, vagn o personal. Så Tobbe hämtade hem henne, o ja vabbar resten av veckan. (Semester Torsdag o Fredag) Men morgonen började fint. Eller ja, vi var ju sena i vanlig ordning.. Men vi kom iallafall i tid till skolan. O nu har vi en riktig förskoleklass pojke.
Vi var på plats för upprop, o lite information. O sen fick Arvid vara kvar på fritids o ja for till jobbet. O för att de inte skulle strula till sej helt o hållet åkte ja o hämtade Arvid lite snabbt på eftermiddagen l så fick han vara med mej en på jobbet en liten stund. Elsa var ganska pigg när vi kom hem. Men spydde en gång till.. O självklart i vår säng. Var annars.. O självklart var Tobbe på gymmet. Men de löste sej såklart. Nu ligger hon o sover.
Och som alltid när kottarna är sjuka är de smidigast att sova i soffan. ✌

Söndagkväll

O vi är lika trötta som om de skulle vart Fredag. Haha.. Men mycket kärlek denna helg gör att denna trötthet helt klart är värt de. Vi har haft så mysigt med lilla Lotta idag.
🐪Mosters lilla gostroll🐫 Och precis som de ska vara när man sover borta så ska man alltid somna helt problemfritt, sova hela natten utan ett pip, o ta sovmorgon. Hahaha..
Vi körde nog slut på henne. Och hon på oss kände vi när dom hade åkt. Hahaha. Hängde med grannarna en stund. Käkade lite mat o sen somnade jag till en stund på soffan. Kickade igång efter ett tag o drog ner på gymmet för veckans (Eller rättare sagt nästa veckas benpass)
Nu soffhäng o film

Lördagkväll

En tuff arbetsvecka avslutades på topp. Vi hade planeringsdag på jobbet. Tyckte mest vi åt. Stressa hem, hämtade först upp Elsa, o sen åkte vi upp till Slagstaskolan o mötte upp Tobbe. Arvid skulle få visa pappa hans fritids. Sen hem, Tobbe köpte hem mat o pappa kom o plockade upp mej.
Vi åkte ut till Sundbyholm för att bara ha de trevligt. Käkade lite, drack cider o så parkerade vi oss längst fram.
GES! O de va en grym show.. Inget för att dom är mina störta idoler men ja är ju uppvuxen med musiken. O så tyckte ja de skulle vara lite kul att gå med pappa eftersom vi var o såg dom i Parken Zoo 94-95.. 😁 Kul grej! Vi var supernöjda. Somnade någon gång mitt i natten o vaknade alldeles för tidigt av att Elsa tyckte de va morgon. Men Tobbe tog över o ja sov ett tag till. Blev ett asbra cardio pass.
Vi strosade på lite hemma. Hela dan har vi haft huset fullt av barn.
O på eftermiddagen kom Märta o Micke över med Lotta. Så inatt har vi tre småfolk. 😁 Fullt ös! O vi som alltid tycker att Elsa är så liten o röjig. Hahaha.. omg.. Man är han liten o röjig när man är 1 år.. O jättestor o duktig när man är två.

Fritidsdag

Ja har haft ont i magen för denna dag länge.. O nu var dagen D här. Dagen Arvid ska lämnas på fritids, på en jouravd. med personal han aldrig träffat, i en miljö han aldrig har vart o med barn han inte känner. O ja vet ju.. Jobbar ju fan själv på en kommunal fsk. Ja vet ju hur de kan funka i just en sådan situation. Folk ja har pratat med har nog tyckt att ja varit lite väl överdriven. Men ja är ju inte dum i huvudet. Ja vet ju hur de funkar. Tog tillomed en lapp på Solstrålen bara för Att.. 🤣🤣
O jodå.. mkt riktigt. Inte en människa som lyfter på sina arslen när vi kommer in. En som frågade va han hette o vilket fritids han tillhörde. Thats it!! Sen satt de tre andra personal vid bordet o pratade helt oberörda att Arvid kom o skulle vara där för första gången. Och den redan fruktansvärt frustrerande mamman fick jobba för att hålla tårarna på insidan av ögonlocken. Så där fick ja försöka hitta på någonting med Arvid att göra. Satte honom i soffan med en dinosauriebok, med några andra pojkar. Sa till personalen att nu går ja.. Dom vinkade lite snyggt o dä var mitt första intryck av Arvids fritids start. Inget skitkonstigt att ja var tvungen att grina i bilen till jobbet. Tur ja har världens bästa kollegor som stod redo med öppna armar när ja kom. Men efter någon timma fick ja ett mess från fritids. Och HANS personal som skrev att han nyss ätit frukost, o nu lekte med Rasmus. O de lättade min dag någe fruktansvärt. O när ja kom o hämtade honom var han så stor. Lekte o sprang runt med några kompisar.. O ja fick prata med hans personal om hur ja tyckte morgonen hade funkat o dom är verkligen toppen. Så skönt. Så en fruktansvärd morgon blev till någonting bra ändå. Åkte hem med kottarna o målade klart Arvids rum. O sen har vi bara chillar o lekt med lego hela eftermiddagen. Försökte mej på ett pass, men kände redan att resultatet av dålig sömn, tidig morgon o känslor överallt skulle sätta sina spår i passet. O jo tack!! Som en trött tjockis kände ja mej! Hej!

Nöjda barn

Arvid fick följa med mej till jobbet en liten stund. Så vi käkade lite frukost o då lekte han lite.
O sen kom pappa o hämtade honom. Så himla fantastiskt skönt att ha den hjälpen. ❤ Ja slutade ett idag o åkte o hämtade lilla prinsessan. O när vi kom hem så hade ja ett litet projekt att fixa med. O de är ju svårt att göra de när ja är själv hemma med Elsa o hon inte får vara med.
Arvid ville ju ha bort sin bilar tapet, så nu fixade ja o Elsa de. 😊 Imorgon får Avrid vara med o slutföra uppdraget. Strax efter mellis kom pappa o Arvid hem. O dom hade varit nere på stan o shoppat. O lilla ungen hade fått sitt efterlängtade Jurassic Park lego med canotsaurusen o gyro klotet.
Q
Han va ganska trött, o hans tålamod var inte på topp, så halva fick han ihop. O andra halvan hjälpte ja till med. Så han äntligen fick leka med de. 😍😍😍 Mamma kom förbi o käkade med oss. Men barnen var helt förstörda av trötthet. Så de var mest bara gråt o skrik. Men nu sover båda kottarna. O alla va glada o sams när dom somnade. O de är huvudsaken. ❤💙💚💜

Vardag igen

Skönt att förta dagen efter semester var en lång sovmorgon. Vi behövde de. Haha.. Lämnade Elsa på förskolan. Gick riktigt bra. Lite klängig, men sen va hon så nöjd så. Och fritids är ju stängt idag och imorgon. Och till vår stora lycka har pappa fortfarande semester. Så ja åkte till pappa med Arvid. Och dr tackar ju inte Arvid mej till. Att få vara två heldagar med morfar. 😄😄 O såfort man kliver innanför dörrarna o hängt in sina saker i skåpet är man ju inne i de på en gång. O så blev de nästan en timmas övertid. 😏😏 Så ja var väl hemma typ kvart i sex. Kul första dag. Haha. Men men.. Kasta på lite mat.. stekt falukorv o makaroner.. haha.. Omg.. 🙊🙈🙈🙈 Vad säger man.. Vi chillade ett tag o sen blev de ett pass på gymmet. Lite trött, o lite ofokuserad.
Men benen fick sej en liten omgång. Nu, lite Beck!

Helg

Igår blev de en dag i Malmköping. Så efter att barnen lekt med grannarna, o ja körde ett halvbra pass på gymmet. Så åkte vi dit för lite grill, o kusinlek. Idag blev de en vända ut till Rusta. Vi handlade lite ny väggfärg till Arvids rum. ☺ Han har själv bestämt att han inte vill ha sin bilar tapet kvar. Så vi jobbade ihop han o ja o kom fram till en oliv grön eller nått i den stilen. Kommer bli bra. O sen kom Tobbes bror med familj o hängde med oss hela eftermiddagen.
Vi käkade lite hämtmat ihop. Vi vuxna käkade från Chop Chop o barnen fick från Donken. Men ja måste väl endå säga att de är 1000 gånger godare på Spicy Hot.. Jaha, sista timmarna innan de drar igång någon typ av allvar igen imorgon. Folk säger att de ska vara skönt att komma tillbaka till rutiner och vardag. Men asså.. solstol, bad, glass, sena frukostar, hänga med grannarna, äta de man har lust med, kallar ja oxå rutin och en skön vardag.

Fin Fredag

Åkte upp till fritids imorse. Hälsa på en sista gång innan den stora dagen. 🙈 Vi var där uppe en timma. O sen åkte vi o handlade lite innan vi åkte till Elin. Mamma o Kalle är på semester så ja o barnen passade på att hänga med henne liten stund. Sen stannade vi till på Tuna Park innan vi åkte hem. Älskar att hitta finfina fyndet. Handlade ett par skor o ett par nya jeans för under hundra spänn. Fick ju 800 i presentkort när ja fyllde. O ja har handlar 3 par byxor, o 3 tröjor, o ett par skor För 400 kr. Lovely!! Sen har vi bara hängt hemma. Plockat in en av de gula fåtöljerna vi fick av pappa för ett tag sen. Sitter o tittar på den nu, gör att fundera ut lite va ja tycker om den. Kanske ändra om lite igen. Känner att de är ju fruktansvärt "Min-katalog-fint" i vårt vardagsrum. Men de blir ganska opersonligt. Jaja.. Jobbar på de. Har även blivit tillsatt av vår sin att måla om i hans rum. Han ville ha bort sin bilar-tapet. O de är ju relativt nygjort. Så de lät ju inte vara allt för kompliserat. Nu ligger hela familjen o käkar popcorn o kollar på Fångarna på fortet.

Tomtits

Efter frukosten hämtade vi upp pappa och åkte till Södertälje för ett besök på Tomtits. De va så himla mysigt. De tror ja alla tyckte. O de bästa va allt var väl Dinosaurieutställningen.
Har hört från så många att de är för så mycket äldre barn. Men antingen är väl Arvid lite smartare än andra 5-6 åringar.. För han tyckte de va helkul.
Elsa var väl för liten.. men hon får bara haka på. O älskade alla roliga äventyr.. 😚 Hem o chilla, sen blev de ett pass på gymmet. Hoppade cardion.. Kände att ja var väl liite omotiverad och trött. Men fan va stark ja var ändå. Blev mage, Triceps o lite rygg.. Helt fantastisk känsla när man kan öka vikt o reps. Kärlek alltså. Nu hemma. Känner att den kära pms.en kommer smygandes. O ja skulle helst vilja ligga i soffan med en påse godis O en mysig film. O till min lycka visas Titanic snart.. 😍😍😍🚢 Min bästaset film. Men de finns inte gott alls hemma.. Trååååkigt!!

Tisdag o Onsdag

Tisdag! Märta o Lotta kom o hängde med oss, vi knata bort till lekparken i Måsta. Sen travade vi hem o barnen käkade pannakakståra. 😄 När dom åkte hem på eftermiddagen åkt ja o barnen ner till stan.
Arvid behövde verkligen snygga till håret. Blev ett besök på biblioteket. De är så mysigt att vara där. Synd bara att Elsa inte ser charmen i att sitta o mysa mitt på dagen.. Haha.. Idag åkte vi till Mälarbaden. Va ett helt äventyr att bada med båda själv.
Klart de gick bra. Men de är ju lättare att vara två. 😋 Hem, vi studsade ner på Solstrålen. Mest för Elsas skull.. Så hon ska lixom... "Ja just, förskolan var min vardag" Men hon pratade ju ihjäl personalen på en gång. Haha.. Då de var ju inga problem där inte.

Fortsätter semestern...

...Även denna vecka. 😊😊 De är ju bara för skönt att vara ledig. Min plan var att ha Elsa på förskolan några timmar varje dag så ja o Arvid kunde hänga lite upp på Slagstaskolan. Men hans personal är fortfarande på semester. Så ja kände att skit samma. Vi går upp någon dag o kollar läget lite någon dag i veckan, lika så för Elsa.. O så passar vi på att njuta lite till av sommaren. Som håller på att förvandlas till höst. Men men.. Så idag tog vi lång sovmorgon. Plockade lite hemma, o så hade vi finbesök av Cornelia o Lill-Arvid fam till lunch. Sen har vi inte annat att göra, så vi åkte till EKO Stormarknad i Västerås. Kikade runt lite i butikerna o sen tog vi en mellisfika på Ikea.
Väl hemma igen så blev de lek med barnbarnen till grannarna bredvid oss. Käkade middag o sen swichade ja ner till gymmet. För ett kortare cardio pass o sen mosa benen. Dom var nog fortfarande i chock efter passet med Tobbe förra Måndagen.. hahaha.. Hade ju stelaste träningeverken ja vart med om..

Lördagsmys

Körde av ett trött, men svettigt pass på gymmet imorse. Hem, lite lunch, o sen styrde ja o Arvid vidare hem till Sandra, för att fira Elliots 5 års-dag. Fika, lek o skattjakt. Arvid hade inte tid att fika. Helkul att träffa nya kompisar. 😄 Sen blev de lite hastigt hem, för att sen åka o hämta Elin och Freja. Elin skulle vara barnvakt åt våra småkusiner. (Måste nog sluta kalla dom de.. 🙈 Dom är ju stora killarna) O mamma o Kalle är i Rättvik på semester. Så vi har Freja över natten. O de går ju hur bra som helst. Barnen är helnöjda över att ha henne här. O hon älskar ju Tobbe.
Gick o handlade lite godis innan vi stupade till Karlsson på taket.
Hahaha... Älskar att Elsa gått hela dagen i endast iklädd Arvids tröja. 😍😍 Ja men väl älskar inte att gå i oversize tröjor. 🙏❤

Fredag

Åkte ner till Munktell o testade deras gym.
Men de va väl inte vidare. Fräscht, men väldigt litet. Sen bakade ja en äppelpaj o vi åkte hem till mamma o Kalle. Var där o fikade om käkade pizza på kvällen. Mysig dag. Barnen har fullt upp hela tiden. Sen slängde vi Elsa i duschen i packade oss hem. Perfekt när hon somnar i bilen. Arvid hade bestämt popcorn o Fångarna på fortet o höll sej Till 21.. 😋😋 Trött kille..

Lata dagar

Vi gör de vi gör bäst. Tränar o chillar, fikar o badar. Sköna, lata dagar.. 😊 Idag åkte vi till Munktellbadet redan efter frukost.
Vi har haft de toppenmysigt. O efter 4 timmars stoj o stim var vi alla så trötta att vi stupade såfort vi satte oss i soffan.

RSS 2.0