Gokväll i stugorna

Trött dag.. Väckte kottarna alldeles för tidigt imorse.
Dom var trötta och griniga, lämnade en storgråtande Elsa, o de är så sjukt jobbigt.. Haft en bra dag på jobbet. Alltid kul att skratta mycket. O ja ÄLSKAR att varje dag är en dag närmre jul. Vi bakar pepparkakor, lyssnar på julmusik o man bara älskar de. 😛 Dom var fortfarande lika trötta när vi kom hem. Åkte en vända för att snabbt köpa Lucia-linne till Elsa. Sen var de typ katastrof, gap och skrik. Osämja o kramar.. 🙈😣😭😭 Ja HATAR dessa dagar. Hatar, Hatar, Hatar... Tänk om man bara kunde ha någon som kan sköta alla jobbiga måsten.. Så jag BARA kunde få mysa o leka.. Blev ett pass på gymmet, 45 minuter Cardio. Skönt!

Tisdag

Sov 10 timmar inatt. Så sjukt trött. 🙈☠ Var vaken en vända med Elsa, Och de slutade med att vi sov Alla i vår säng. 🤣 Mysigt, Men trångt. De slutade med att jag låg nere vid fötterna. Haha.. Jobbat, mamma kom över o käkade. O den åkte ja ner o tränade.

Perfekt Söndag

Vi har fixat klart julmyset idag. Mamma kom förbi när ja var o storhandlade. Var även en på Rusta och Jula.. Har köpt två nya ljusstakar och ljuskransar till vårt sovrum Och Elsas rum. 🙂 O sen gick vi al in med att klä granen. 😊❤
Eller snarare barnen gick al in. Undra hur mycket man får rätta till egentligen.. Hahaha.. Jaja, Har fixat till lite. 😛 De blev en röd och vit jul iår igen.

Mysig Lördag

Vi tog en chill morgon, och vid 10 åkte vi till Tuna Park. Vi strosade runt lite o sen käkade vi lunch.
Elsa somnade på en gång i bilen, O när familjen kommit in, så åkte Ja en vända till gymmet. Sen hem o snabbduscha o sen över o fira Cornelia. Som fyllde för 2 månader sen. 🙈🙈 Hon hade frågat sin mamma idag om hon fyllde 8 nu.. ❤ Lite mat i magarna o så tog ja ett bad.. Så skönt. Ja o Tobbe satte oss o slog in alla paket till barnens Julkalender. Så skönt att ha den klar. 😊

🤔

Börjar bli en dålig vana att blogga en dag i veckan... Men denna vecka har vart sjukt jobbig. Har haft någonting varenda kväll. O ja o Tobbe har istortsätt bara bytt plats här hemma. Hatar såna dagar. Kvällsmöte på jobbet, Solstrålen, i går då gick Arvid hem tillsammans med Rasmus o hans familj. Så han var där o lekte hela eftermiddagen medans ja va på inskolningssamtal på föris för Elsa, hem o fixa middag. Ja o Elsa käkade o när Tobbe kom hem så gick ja o mötte upp Arvid, Rasmus o mamma Ida för att besöka Skagstaskolans öppet hus. Idag slutade ja tack o lov halv 1. Åkte o hämtade kottarna.
Vi åkte ner på stan. Äntligen hade vi fått till en tid hos frisören. O han var så blyg att han höll på att trilla av stolen. 🤣😍 Men stolt som en tupp nät vi gick däriftån. Han hade fått klubba... Elsa oxå.. Hahaha. Så dom va helnöjda.
O de viktigaste var ju färg i håret. Haha..

HemmaLördag

Tanken idag var att vi skulle ha en mysdag på stan. Arvid ville testa att gå till frisören. Men igår så hörde Arvids dagis kompis mamma av sig. Så vi åkte en snabbis och handlade efter frukosten, Och sen kom Maja, och dom har lekt hela dagen. Då kunde iallafall ja stryka lite på min ToDo lista. Fixat klart Barnens presenter till julkalender, sen gick ja igenom julklappar o presenterna vi köpte på Gekås. Rensat garderober, och trixa lite. Vi passade på att dra fram grillen oxå. Så himla mysigt. 👍
Efter maten blev de gymmet. Äntligen efter 3 veckors uppehåll. Var så skönt.
Blev en vända till Maxi, sen hämta ett par köksstolar ja köpt. Kul att byta lite. 😊 Sen kastade vi oss i badet. En helt perfekt Lördag.

En vecka ja..

En vecka med massa kaos. Tobbe har vart i Malmö. Och jag har haft utbildningar Tisdag och Onsdag. Tur barnen har världens bästa morfar som kan hjälpa till Och hämta så dom slipper vara så sent. Och någonting som VARJE gång jag är själv med barnen en längre tid, så slår de mej.. All heder till alla ensamstående. Och Elsa är verkligen pappas tjej. Hon kan inte somna med mej.. Eller så är de jag som inte kan somna henne. Hon skriker, Hon blir jättearg, frustrerad över någonting jag inte kan lösa, hjärtskärande gråt, sov i min säng.. Någonting hon knappt vill när hon är sjuk..
Ja.. jobbigt.. I Tisdags så var vi så sinnessjukt sen till förskolan. Ja blir sur och irriterad, och de går ju såklart ut över barnen. DE ÄR JU INTE DERAS FEL ATT JA INTE KAN PLANERA!!!!!!! Personalen på förskolan har räddat mina mornar så många gånger. Så i Onsdag gav ja dom en liten present.
Men vi har fått dagarna att rulla på. Och Tobbe kom hem sent igår kväll, och ikväll tog Tobbe henne när hon skulle sova. Och de va inte ett pip. Hon låg och filurade ett tag, sen sov hon. Så då kunde Arvid få sitt, dom han väntar på nästan hela Fredagen. 😊 När Elsa sover så blir de popcorn och Familjen Rysberg För hela slanten. 😊

Helg med fart

Igår ringde kl. halv 4. Vi packade ihop oss och ut i bilen och så styrde vi ner till Ullared.
Mamma sov kvar hos oss och tog barnen. Efter att ha åkt nästan halvvägs blev de total snökaos. Stora snöbollar slog mot bilen, man såg ingenting Och vi åkte max 60 på motorvägen. De var ganska tufft, Och al heder till Tobbe som körde hela vägen. 🤣 Vi stannade vid en mack, lite Kaffe och sen gasade vi vidare.
Och när vi kom fram vid halv 10, var de iskallt och kö.. Kö, Kö och kö..
De är en del av charmen.. Att behöva stå en timma i kylan, Och bara vänta på att få komma in. Och precis som ja redan vet när man åker i mitten på November så är de ju alltid kaos inne i butiken. Men ca 4 tusen blev ja ju av med. 😊😊 Glömde bort lite att äta, Tobbe hade ja inte ens med mej. Han hade annat för sig. Så när ja hade stått en timma i kö för att komma ut oxå så var ja rätt slut i huvudet. Så vi käkade lite innan vi vände hemåt igen.
21.30 var vi hemma igen, mamma och kottarna sov, Och vi var rätt slut Då, så vi somnade rätt ovaggade. Idag har vart en rätt chill dag. Handla hem lite mat, blev en vända till Tuna Park. O så åkte vi till farfar på em för lite farsdag fika med pappa Och Kajsa.

Mysig dag

Efter lite morgonmys så åkte vi ner en liten stund till Biblioteket. Skönt att få komma ut bland lite folk. 😊
Till Elsas stora glädje fanns de en gigantisk Bobbo där. Den obligatoriska glassen. De har blivit en grej för Arvid att fika glass på Biblioteket.
Efter lite lunch så fick Elsa krypa till kojs en stund, och ja och Arvid gosade ner oss i soffan. Efter ett tag så hörde Jossan av sig o kolla om vi ville komma ut en stund. O de är ju gulligt när två familjer ska vara spontana.. haha.. De tar nästan 1 timma innan vi möttes ute på gatan. Men de va skönt att Kidsen fick leka av sig lite. O efter en kylig timma i lekparken så gick vi in till oss O gick i oss lite varm choklad. Nu sover barnen, O ja o mamma o Tobbe kollar Idol. Mamma ska sova kvar o ta kottarna imorgon. Medans vi åker ner till de gula varuhuset i Smålands skogar. Nu ska julklapparna inhandlas.

🙃

En dag till har gått. Så så känns de just nu bara. Vi var ute en stund på fm, Elsa var helt hysterisk. Frös o va skitarg på sina stövlar..
Jaja.. Märta o Lotta kom förbi vid lunch, O de var så mysigt att gosa lilla tjejen. 😄

Trötta barn ❤

Barnen är fortfarande inte helt okey. Min tanke var att dom skulle få gå Torsdag o Fredag. Men vi känner att Nä, Arvid har ätit 3 isglassar och ett smörgåsrån idag. Och klagar på ont i örat, och halsen. Dom är bleka, O Elsa hostar. Så varför ska vi stressa iväg för två dagar?? Bättre att ta de lugnt, och bara låta deras små kroppar läka. Dom är ju hemma fram till Tisdag nästa vecka. Så de känns väl som att dom ska hämta sig. Pappa kom med lunch idag. Alltid lika trevligt, och Arvid fick idag en "Bajs-peng"... Efter 10 bajs får han 100 kr. Eftersom vi haft lite bök med hans bajs, Har vi gjort en belöningstavla med ett klistermärke för varje bajs. O de har bara gett positiva resultat. O pappa hade lite 10.or till Arvids spargris, och han har vart så duktig att spara pengar, Så vi åkte en snabbis till Maxi, med Bajspengen, morfarns mynt o pengarna från spargrisen. O han valde en jättefin legolåda. Och han är så otroligt duktig att sitta o bygga. 3 timmar satt han vid köket o fyllde instruktionerna från de tre olika böckerna som medföljde. Ortlliga unge! ❤❤ Mamma kom o käkade o hängde med oss ikväll. Toppen!

🌹

Mina kollegor ska ha dagens ros.. För att dom står ut med mej o mitt vabbande. Blir hemma imorgon och Onsdag. Barnen är betydligt mycket bättre, Men ganska trötta. Och maten är inte helt återställt. Lång dag för mej på jobbet idag. Vi hade föräldramöte. Då ja va hemma strax efter sju. 😛 Man är inte helt van, helt slut. Jaja.. Tog hem lite jobb, Så ja har de o pyssla med imorgon. En mamma idag på jobbet, hade en så sjukt snygg tröja på sig idag, den va köpt på hm, O satte mej nu o tänkte beställa... Hahahaha.. Lättare sagt än gjort.. De fanns 998 st stickade tröjor.. Orkade kolla två sidor. Haha, blev ingen tröja. Kanske hittar någon snygg på Gekås på Lördag.

En vecka sen

De har vart en tuff vecka vi lagt bakom oss. Elsa åkte på ögoninflammation i Söndags.. Mamma vabbade i Tisdags. Egentligen så gick den över relativt snabbt, o i Onsdags fm Så kändes de som att, jösses vad gör vi hemma..? Men efter att hon sovit middag så vaknade hon med hög feber. Tobbe vabbade i Torsdags. O då fick Arvid följa med mej till jobbet. Vi hade lite höstlovsmys. Med Halloweenfest.
Men när vi kom hem så var Elsa riktigt dålig. Hon grät hela kvällen/natten o somnade i ren utmattning.. Sov kanske 20 min o vaknade igen. Ville inte äta de bubblade upp blåsor på läpparna. Vi fick en skymt av en hel hög med blåsor i munnen. Så höstblåsor för fulla muggar.
Hela ungen är full, O händerna har hon så många o stora så dom är hela svullna. De gör så ont att se sina barn må så dåligt.. Igår vände de iallafall. Hon fick i sig ganska bra med vatten o ja o Arvid var ute en sväng O kom hem med lite lördagsgodis till barnen. O de fick hon i sej. Vi åkte en sväng o tände ljus på farmors grav. Arvid har så himla mycket frågor älskade unge.
Men som ett brev på posten så fick Arvid feber o blåsor igår. 🙈 Så här precis vart uppe o kramats med en gråtande Arvid Som har ont i munnen o halsen. Alvedon o Ipren i kroppen. Stackars lilla barn.

RSS 2.0