🌸💖🌸Elsa 1 år! 🌸💖🌸

Körde Arvid till föris, och sen åkte vi vidare till vc. Hade fått en läkare tid för Elsa... Igen... Efter en halv brottningsmatch mellan Elsa, mej o två doktorer.. Kunde dom konstatera att hon hade dubbelsidig öroninflammation. Så lite antibiotika så hoppas vi de löser sig för henne nu. Och då är de ju rätt förståligt att hon var haft så jobbiga nätter. Så när hon hämtat sig, och vi fått ut medicinen så åkte vi på en liten shoppingrunda. Sen hämtade vi hem brorsan.
Mamma kom över en stund på lite mat innan träningen. Jossan och barnen kom över med ett paket, så himla fina människor... ♡♡♡ O så passade vi på att fira vår fina lilla 1 åring. Med lite paket.
Hon fick en liten nya finskor, en hårborste, balsamspray, Och i hennes ögon bästa paketet.. en ny liten fotboll.. 😛 Hon va så söt när hon sprang runt och kastade med den.

Måndag

Orkar inte ens gnälla och klaga mer... Men de har vart en skitnatt.. Arvid har hängt med Lill-Arvid typ hela dagen. De var ju kul för han iallafall, för ja har setat fast med Elsa istortsätt hela dagen. Mamma kom förbi en stund innan sitt träningspass, käkade med oss, och fika lite av tårtan som blev kvar från igår. Asså den blev så sjukt lyckad.. Kan inte säga de för mycket. 😍 Barnen fick lite lyckorus, och mamma och Arvid kom överens om att hon skulle komma och hämta Arvid på Fredag. Han har längtat efter att få sova där.. UTAN Elsa.. Hahaha.. Min älskade, älskade man kom med en lite sen Mors dags present.. 😊
Egen PWO.. 😄 Nu kommer ja va sååå energifylld.. 💪

Kalasdag

Tobbe drog av ett pass på gymmet imorse. Så ja och barnen kalasstökade här hemma. Elsa är konstant pipig, o grinig.. och inte alls sig själv. Trött, snorig o hostig. Men efter lite lunch I magen så sov hon. Så Tobbe fixade poolparty i vår valpool för Arvid, Cornelia och Lill-Arvid. Medans ja snyggade till mej själv innan gästerna skulle komma. Elsa, sov och sov.. Så hon missade när gästerna kom, hon sov över fikat o vaknade väl i chock över att hela altan var full med folk. Och hon fick så himla mycket fint. 💖 Nu har ja precis slängt upp fötterna i högläge med en skål popcorn. Elsa är lika knölig i vanlig ordning.. Men nu känns de nog som att hon sover.

Lördag

Började Lördagen med en pass. Sen blev de en vända till Tuna Park, för lite shopping. Arvid behövde lite shorts, o kort ärmade tröjor. Och Elsa behövde en ny hatt. Och så fixade ja lite till Söndagens lilla kalas. 🎉 Stökade lite hemma, innan vi åkte vidare till Skiftinge. Märta hade fixar 30 års fest för Micke. Även om de var Toppentrevligt, så var de helrörigt.. De är inte speciellt barnvänligt hos folk som inte har barn, trappor, grillar, småsaker o stora saker.. Ja så de var ju bara att löpa efter lilla damen. 🙈 Sent hem blev de, kasta stora i säng, o lilla vet ja inte va hon fick för sig.. Men ja ställde mej iallafall i köket och förberedde tårtfyllning och marshmallowsklubbor.. Sen sov ja som en klubbad säl..

🌞

Vilken skön dag! 😊 Även om natten vart en aning stökig med en snorig liten dam. Arvid hann knappt svälja frukosten innan han var ute med Cornelia och Lill-Arvid. O dom, Elsa och Tobbe gick på skattjakt uppe i skogen och kom tillbaka med en hel hög med... i mina ögon skräp.. Men barnen var nöjda. Ja drog av ett pass på gymmet. Och även idag gick de över förväntat.. Men ja.. Kroppen ligger ju för tillfället INTE på underskott.. Och visst.. nog går de att få synlig förändring även då.. Även om ja har några futtiga kg kvar.. o en del fett procent kvar att skala av. O då behövd de ju lite underskott..
När ja kom hem var Arvid fortfarande med grannarna. Så efter lite lunch I magen gick ja över o höll Jossan sällskap. Men de slutade med att alla barn, och även Tobbe och Elsa kom över.. O vi hängde där hela dagen.
Så när de var dags för middag, och alla hade avslutat med ett vattenkrig, där ingen var torr, knatade vi över med två trötta barn.. Massor skitiga kläder.. Och massa kärlek i hjärtat. Barnen sover, o ja sitter o väntar på lite kakor i ugnen..
Har en del att fixa med till kalaset, men även morgondagen är fullbokad.. Så man får förbereda o planera.. In i minsta detalj.. 😊 Bara de att ja sitter fortfarande p googlar tårtor så ögonen ser i kors..
De finns ju såå himla mycket fint.

♡☆♡

Igår efter lite utehäng ringde telefonen o de var en personal från förskolan, som frågade om vi ville var med på fjärilssläpp. Dom har under en tid " fött upp" fjärilar.. Ja ni fattar... Larver, puppor o sen fjärilar.. Och eftersom vi vart hemma hela veckan, så ville dom att Arvid inte skulle missa den stora händelsen. Barnen har tyckt att de har vart helkul. Så de var ju urgulligt av dom att se till så ingen missade de. Så med lite glass, och fjärilsfest kunde vi sen ta långhelg.
När vi kom hem så slängde ja ihop en rabarber- och jordgubbspaj. Och så bjöd vi över Jossan och barnen.. Och satt på vår baksida och fikade. Tobbe jobbade ju halvdag så även han var med för en gångs skull. Mina planer för kvällen gick i stöpet, för ett extra styrelsemöte på förskolan. Men, men.. Vad göra?? Idag började vi med en storhandling, o sen efter lite lunch drog ja av troligtvis veckans bästa pass på gymmet. De brukar gå bra att träna efter lunch på helgen. Förutsättningarna är på topp.. Bra med energi, inte för mycket mat i magen, lagom med rätt folk, och inga som är ivägen. 👍✌ Eftermiddagen hängde Arvid hos polarna.
Kollar några gånger hur han sköter sig.. O de är ju som vanligt.. Bästa, bästa barnen. Nu, kväll!

Hej Tisdag

Vi har vart hemma o städat like hell idag... Snyggat till på altanen, så man kanske kan känna lite myskänsla där oxå. Och medans Elsa sov så så hjälpe Arvid mej i köket.. 😛
De var blött överallt. 😊 Men han var nöjd. Vi har vart ute i de fina vädret i fått solen på näsan. Pappa kom och lekte med Arvid medans Tobbe var på jobbet o fixade pappas bil, och ja och Elsa var på styrelsemöte. Där Ullis hade fixat så himla fint till oss.

Söndag och Måndag

Pappa kom och hämtade Arvid strax innan lunch igår, och så drog dom till Tuna Park och shoppade lite. Pappa hade lovat Arvid att köpa hjälm och skydd till hans skateboard. Och han var sååå fin. ♡
Och när vi andra var klara här hemma åkte vi oxå dit, och mötte upp dom för pappa ville bjuda oss på lunch. Så himla mysigt. Så med lite mat i magarna så travade vi bort till Parken Zoo.
Så himla mysigt. Och Elsa sprang överallt.. 😛 Idag har vi plats på hemma. Min morfar kom förbi en stund vid lunch. Super trevligt att bara sitta och snacka. Och nu på kvällen blev de ett pass. Bröst, Biceps och triceps. Och ja va så grymt stark på alla vis. Gick så sjukt bra.
Nu, lite Biggest Loser.

Full fart Lördag

Sitter o gäser i soffan båda barnen sover, och Tobbe är ute o hjälper Björn. Lugn!! 😊 Vi åkte och storhandlade efter frukosten, o sen tröck vi lite lunch. Och den var de dags för Arvid att sticka iväg på kalas. 🎉 🎁 Så ja körde iväg honom till förskolan, och sen åkte ja och tränade. Slacktade rumpan, och magen. Och lagom tills att ja kom hem så åkte Tobbe och Elsa och firade hans bror. Så ja.. De är som vanligt i vårt liv. 😊 Vi bara far runt. Kan bli stressad bara av att läsa min egen blogg ibland. Haha.. Jaja.. men slänger men trivs är de ju bra. Och vi gör ju mest bara roliga saker.

Fredag ♡

Vi hade lite mysfrukost tillsammans idag. Sen åkte Tobbe strax efter nio, han skulle på begravning av sin farmor. Så ja och barnen var hemma och njöt av de fina vädret. Köpte nya sommarskor till Arvid, hämtade hem en hylla från min morbror. Efter lite lunch så gick vi en liten promenad bort till Slagsta glass. 😊
Så himla mysigt. ♡ Sen hängde vi på vår baksida, ja plockade ut en massa vispskålar med vatten, och sen var geggamojjan ett faktum. 😄
Asså dessa ungar.. 😊 O mitt i allt så ringde Tobbe, o vi bestämde att vi skulle komma till Malmköping för lite kusinbus och mat. Älskar när de blir sådär spontant. Så ja kastade barnen i badet, o snyggade till oss lite. Och sen hängde vi i Malmköping hela den kvällen, och bara njöt av den varma sommarkväll de blev.
Sent hem blev de, men nu sover kottarna, o vi chillat i soffan.

Fredag ♡

Vi hade lite mysfrukost tillsammans idag. Sen åkte Tobbe strax efter nio, han skulle på begravning av sin farmor. Så ja och barnen var hemma och njöt av de fina vädret. Köpte nya sommarskor till Arvid, hämtade hem en hylla från min morbror. Efter lite lunch så gick vi en liten promenad bort till Slagsta glass. 😊

Skön dag

Vilken sommardag vi haft. 😊 Vi var ute redan kl. 9 imorse. Gungade o grävde. Och Arvid var lyckligast i världen, vi hade bestämt med Arvids bästa förskolekompis att han skulle komma o leka idag. Tobbe kom hem en sväng vid tio, vara hemma med barnen medans ja åkte till tandläkaren. De tog längre tid att åka igenom stan, än besöket. 😛 Lite bilder, skrapa lite tandsten.. Tack o hej.. Vi ses om ett och ett halvt år. Haha.. Jaja.. Sen kom äntligen Rasmus. Så mellan 11 och halv 4 såg ja knappt röken av dom. 😛 Fick tvinga i dom lite lunch, vätska, och mellis.. 😛 Arvid var så himla nöjd, och trött.. Elsa var också nöjd.. Att hon fick tillbaka sin bror.. Hon har stått nedanför trappan o toppat upp.. Haha.. Blev ett pass även ikväll. Skönt i kroppen. Gonatt!

Mitt i veckan

Igår kom pappa över med lite lunch, och några hinkar sand, Ja ville ha en sandlåda till barnen, så dom slipper sitta och gräva i våra rabatter. Så vi tog vår lilla pool och fyllde med sand. Barnen satt huuur länge som helst och grävde, skapade och lekte tillsammans. ♡
Idag packade ja in barnen i bilen, och först lämnade vi av Arvid på förskolan, och sen åkte ja och Elsa vidare ut till Jenny och Luna. De var så skönt att bara få sitta där o snacka massa skit. Va länge sen ja över huvud taget träffade någon. 😛 Hem och mysa lite på eftermiddagen, fixa lite mat o leka lite. Och efter lite kvällsbestyr åkte ja ÄNTLIGEN till gymmet. ☺ Efter fyra veckors uppehåll med sjukdom, så var de grymt att få komma tillbaka.
Blev ett helkroppspass, känna på lite, och väcka upp musklerna igen. Men de är bara på't igen imorgon. Hopp!! 😄

Måndag

Bra natt, skönt. Eftersom vädret var som de var, så hängde vi inne ända till eftermiddagen. Men såfort Elsa vaknade så knatade vi ut o gick al in i geggamojjan.. 😊
Och såklart lite lekparkshäng en stund. 😊
Men lilla sessan avslutade med en liten vurpa.. 😟

💎

Elsa tog lite extra sovmorgon imorse. Redan efter frukosten somnade hon om igen. O Arvid var tidigt ute med grannarna. Mamma kom förbi en sväng, men hon åkte på lite barnpassning, Tobbe hade lite ärende till Tuna Park, så lite shopping blev de där. Och jag hittade min sommarklänning. Ja har tittat på den tidigare, men hade med mej barnen då, o de är bara bökigt att pröva kläder då.. Iallafall med båda med sig. Så ja passade på att testa den nu. Och ja fattade att den skulle sitta som handen i handsken på mej. 😊
Denna modell, men inte denna färg. Har ju alltid så svårt att hitta klänningar som sitter snyggt på min kropp, men dessa modeller passar mej så himla bra. Så nu väntar vi bara på lite klirr i kassan, så. 😜 Eftermiddagen var de årsmöte på förskolan. Ny styrelse osv. Ja kommer sitta kvar, två år är min nuvarande post på. Jaja, de blir bra. Nu så.. Tack för mej.. Hej!

😄

Vi började tidigt idag, 9.00 var de samling på Solstrålen. Fixardagar på schemat. När vi fick listan blev alla en aning tysta.. Listan tog aldrig slut.. 😛 MEEEN.. vi var många.. Och vi jobbade på himla bra. Arvid lekte gärnet med Rasmus, vi ser knappt röken av dom. Och Elsa travade på hon med bland alla människor. Kollar upp, och söker min kontakt.. och så fortsätter hon på sitt. Toppenmysigt att pausa i gräset med massa pizza, innan vi fortsatte.
Älskade bilden, av att typ 10 st. står o kletat på en liten bod. Haha!! Strax efter tre var vi hemma igen. Precis möra i kroppen alla hoppa. 😊 Sen har de inte gått många knop här hemma. Och efter att vi duschat varsitt barn, och Arvid och Tobbe gosade ner sig i soffan med en film, så var dom inte svårsomnade. Nu lite popcorn, och Talang.. Tack för idag Lördag! ✌

Fredag

Jodå, en bra dag idag. Trotts att Arvid inte är helt återställd, så är de ingen större fara. Han har svårt att äta, och får ont i magen emellanåt. Men lite nudlar o några godisbitar och varm choklad fick bli dagens. 😛 Två timmar ute i fina vädret på förmiddagen. Så himla skönt ute. Käka lite lunch, o sen somnade Elsa som en klubbad säl. Så ja o Arvid kurade i soffan tills hon vaknade, och vi kunde leka loss på övervåningen.. Har länge gått och stört mej på Elsas garderob. Hon har massor med fina klänningar som bara ligger huller ombuller.. Så medans barnen lekte i Elsas rum, tömde ja hennes garderob, byggde om den lite, o vek in allt igen. Blev toppenfint. 😄
Lite middag, o sen var de bara kväll kvar. 😊

Ja vi jobbade på med alla onda magar.. Ja. Ni fattar.. Men vi klarade ju de med. O ja o Elsa tog en liten stund i lekparken igår, hon blir ju asrastlös när brorsan bara ligger. Tobbe var oxå hemma från jobbet.
O sen gick vi en vända till Ica, o bara handlade massa gott. 😊Och Arvid fick en tidning, bara för han är en så duktig kille i alla lägen. O ja minns när ja va liten o va jättesjuk, så brukade ja få någonting litet av pappa. O eftersom ja minns de fortfarande så har de ju satt sig. ❤
Så idag har ja sanerat hela hemmet, så nu har vi nog renaste hemmet i hela Slagsta. 😛

😱

Vaknade imorse o var riktigt utvilad. Elsa var lite bökig att somna igår kväll. Men sen sov hon till sju imorse. Så 9 timmars söndag i streck gjorde sitt. Första dagen ja inte tagit Alvedon och Ipren. Och fick även till en 45 min. promenad på em. Elsa sov även två timmar på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen. Så hon har vart riktigt pigg och trevlig att hänga med, plus att hennes snor börjar minska. ÄNTLIGEN skrek de i hela mej, ja var pigg och glad tillsammans med barnen. Och allt var så himla bra.. Enda tills ja stoppade dom i badet. Tobbe jobbar sent på Tisdagarna, så ja går al in. Och dom tycker om att bada ihop. Men rätt var de är lägger Arvid gjordes kaskadspya.. JA ORKAR INTE MEEEEER!!!!!! Hur är de ens möjligt.. Man är inte magsjuk i Maj... 😵😭 Så nu, några vändor senare med hinken så sover han i soffan, o ja kollar på Biggest Loser..

Hej helg, Hejdå helg

De går seeegt med min bihålsinflamation. Men bättre blir de. Igår var vi hela dagen i Malmköping. Vi firade Tobbes morfar som fyller 90 år. Vi var på hotellet, och utanför fanns de en minigolfbana till barnens stora lycka. 😊
Idag så har vi vart hemma i Skiftinge. Och haft en Toppenmysig Baby Shower för Märta.
Som vi väntar och längta efter den där lilla tjejen! 😊😊 När ja kom hem så var pappa här och hade gått loss med Tobbe och kidsen. Arvid kör gärnet med morfar.. 🙈😛 Haha!

God morgon

Haft en sån där natt när ja stått i sovrummet och gråtit, bärandes på de lilla barnet. Gråtit för att ja är trött, ont i bihålorna, gråtit för att Elsa gråter, för att hon inte sover, för att hon är sjuk, gråter för att ja får dåligt samvete för att jag blir irriterad på barnen. Gråter för att ja har dåligt samvete för att ja kommer vara en trött mamma idag med.. Bläk natt!! Och jag älskar de gånger ja står där, och Tobbe håller om, pratar och lugnt som bara han kan. Och vi kan kramas och vi jobbar i de underbara lag vi trots allt är. Jo, de blev trotts allt några timmars sömn.. Alldeles för några, men ja.. Jag vaknade ju upp och älskar dagen endå.. Vilken underbar dag vi hade igår. 😊 Sol, sol, sol... Jag o Elsa hade inte speciellt brotton hem efter att vi lämnade Arvid. Vi knatade runt o gungade och plockade sten.
Passade även på att röra ihop lite kakor..
Var ju hur praktiskt som helst att göra de med bihålsinflamation.. Känner ju varken lukt eller smak.. 😛 Så de blev inge provsmaka av inte. Hehe..

1 Maj

Och vilken härlig första Maj de blev. Jag och barnen gick ut och lekte med grannarna typ vid 10, Tobbe kom hem efter ett benpass och en storhandling.. och sen har vi hängt på deras baksida till halv fyra, vi grillade korv, och barnen körde gärnet. Elsa har sovit 30 minuter idag. Ingen ro att sova idag inte. Och sen följde barnen med in till oss och lekte några timmar till. Så ja kan ju säga att båda två somnade ovaggade. Elsa halv sju, och Arvid sju. Heeeelt perfekt. Ska försöka kurera mej och mina bihålor. Bara ligga här på rygg i soffan.

En vecka har gått.. Och fastan va krasslig ja har vart. Förkylning from hell.. Och så avslutar vi de med lite bihålsvärk.. Men vi firade in Maj i Skogstorp igår. Vi tycker de är helt perfekt att vara där. Litet och lugnt, men endå så finns de det som behövs. Så vi hängde hemma hos mamma nästan hela dagen, morfar var med o de var toppenmysigt. (Förutom mina bihålor då..)
Och barnen härjade på festplatsen och hade de hur kul som helst. Så idag kör vi denna lediga Måndag sådär lagom lugnt. Tobbe har precis åkt till gymmet. Arvid bygger lego, och ja o Elsa kollar Nyhetsmorgon. Perfekt innan vi tar tag i dagen och njuter av solstrålarna. 😊 Har även gått in i utmaningen Sockerfri Maj. Vilket innebär inga sötsaker. Har ju vart ganska duktig i vardagarna. Men ätit "fritt" på Lördagar. Men nu tänkte ja även dra in även helg gott. Inga problem. .

RSS 2.0