Fredagsmys!

Fick låååång sovmorgon imorse. Ja o lilla Skrållan sov till 10. Så himla skönt. Hon o ja åt frukost, när de nästan var dags att planera lunchen.. Tobbe åkte o tränade, och ja o Arvid rensade lite i hans rum igen.. Efter alla dessa paket han fått efter både kalas o jul, så kan vi nästan byta ut hela hans rum.. En del saker fick åka in i förrådet, o så plockar vi fram de senare.. Så mycket saker fick han, så han har inte ens frågat efter de sakerna. Efter lite städ, barnen badade o lite lunch i magarna så åkte ja o Arvid på lite kvalitets tid tillsammans på Tuna Park, han skulle få en ny mössa, o så fika.
Han är ju så mysig att hänga med. Min lilla kompis. 😊😊 Mamma kom på litet besök o stannade på mat. Nu sover barnen o vi kollar film. Puss på er!

Barnen sa ifrån

De blev lite väl intensivt några dagar. Tre julaftonar, o sen i Måndags åkte vi o hälsade på farfar och Tisdagen hängde vi hela dagen hos Tobbes bror med familj. De är ju bara trevligheter, men igår var barnen och vi såklart helt hysteriskt trötta. Plus att Måndag och Tisdag kväll roade ja o Tobbe oss med att bära runt på en helt hysteriskt liten Elsa.. De var nog hennes sätt att säga STOPP!! Nu orkar ja inte mer!!! De blir alldeles för rörigt, o mycket intryck.. Hon skrek istortsätt hela kvällarna. Så igår höll vi oss hemma. Tobbe o ja tränade på varsitt håll, o Sen åkte Tobbe o Arvid och köpte fyrverkerier.
Båda två är helt saliga.. 😛 O Arvid springer runt nu o leker fyrverkeri-affär.. haha Plus att dom kallar smällarna för "Hoppi-Loppor" från Emil i Lönneberga. Haha.. så söta. Idag har vi haft Cornelia och Arvid här hela dagen. Dom kom istortsätt efter frukost, så vi travade bort med dom till lekparken, så dom fick leka av sig.. Sen har de gått bananas här hemma hela dagen. Nu sover båda barnen så sött, vi ska nog göra desamma.

God Jul

Vilken underbart intensiv jul. Vår första jul som en hel familj. Vår första jul med våra två älskade barn. Blir tårögd av bara tanken på dom. ♡ Vi började redan i fredags, med mys i Skiftinge. Vi grillade marshmallows, öppnade paket, och tittade på julkalendern på stora duken. Hem för att hinna leka lite med de nya sakerna. Innan vi dukade fram massa gott, och hade uppesittarkväll.
Julafton var vi hemma, och en halva av familjen var här.
Julen fortsatte idag i Malmköping. 😊
Kan man göra annat än älska den sista bilden?! Alla sover, jag sitter uppe o tittar på Hamilton och njuter lite av lugnet o stillheten. Även om de bara är massa kärlek o glädje, och jag älskar att se barnens glädje över att få leka loss med alla kusiner man träffar, alla roliga paket man får öppna och hejdlösa mänder med godis man får äta. Så kan ja inte säga annat än att de är himla skönt att vi har kommit över på andra sidan julen. Och bara få njuta av att Tobbe är ledig hela veckan. Så imorgon blev de dels massa lek med alla nya klappar, o så ska de plockas en del. Just nu ser vårt hem ut som en lagerlokal. Puss o gonatt

Gokväll i stugorna

Ja veeet!!! Man ska inte behöva stressa.. Men jodå.. ✌ Åkte en snabbis o handlade lite efter frukosten i morse. Och innan vi åkte så träffade Arvid på Lill-Arvid och Cornelia, och dom bestämde att leka efter lunchen. Så Arvid stod och åt köttbullarna.. Han hade ingen ro i kroppen alls. 😛 O sen sprang han över, o sen såg ja inte röken av honom på hela eftermiddagen. Och eftersom de var så tyst o lugnt hemma så Kunde ju Elsa sova hur länge som helst. Vilket resulterade i att jag hann med en massa julstök här hemma. Så förhoppningsvis kan vi bara mysa imorgon. Lovade alla barnen voffel lunch. Så de ska vi väl få till, o så ska köket städas. O lite godis ska bakas... o sen ska vi till pappa för en liten mini jul.. Hahaha.. aa ni gör ju.. 😏

Onsdag

Nyss hemkommen från först en vända på stan, ett tungt benpass o ett besök på Ica Maxi. 😊 O ja kan säga att ja är klar med mina julklappar. Har nog ALDRIG vart så sent ute med dem. Men allt handlar om pengar.. Har o andra sidan inte haft så här dåligt av dom.. Men.. men.. försöker tänka att de är inte summan bakom presenten.. Men vafan.. Annars idag då? Arvid har varit lite rastlös, han är väldigt duktig att leka själv. Men tröttnar väl på de oxå, han har ju haft jullov 2 veckor redan, o vännerna på gatan har vart sjuka. Men en vända till lekparken fixade vi till. O de va mest kallt. 😛

Julveckan är här

Då är de bara 4 dagar kvar till julafton. Och Arvid har full koll med alla sina julkalendrar. Efter ett pass på gymmet i morse så åkte ja o han da de hem lite mat. Käka lite lunch tillsammans o när Tobbe åkte ner till gymmet så somnade ja Elsa i vagnen o sen knatade ja o Arvid ut o byggde en jättesnögubbe på baksidan.
Spelade lite fotboll o knatade till en lekpark i närheten. Strax efter att vi kommit in så kom Putte o Fia med familj för att fira Arvid lite, o snacka lite skit. Hela kvällen har vi bara hängt tillsammans, vi lovade Arvid popcorn o film då de ägnade vi oss åt. 😊 O Elsa har haft julgransplundring..

Kalashelg

Oj va Arvid har blivit firad i helgen. ♡ Så himla mysigt. Och efter kalaset så var mamma, Kalle, morfar o Tobbes föräldrar kvar o käkade.
O hela kvällen lekte vi med hans fina bamsevärld.

16 December

♡Och Arvid fyller 4 år!♡ Kan inte rå för att ja går runt och är lite sentimental. Våra stora, fina, duktiga kille. Dock så kör vi två-dagars firande. Lite idag, och så sjunga o frukost på sängen imorgon. Kändes lite väl att knata upp med Tobbe kl. 6 för att sjunga, o sen ska han stressa iväg till jobbet. Så vi valde att göra så. Han fick en film i morse, Den gode dinosaurien. Som går varm just nu. Vi åkte o handlade en sväng på fm, och Arvid är då duktig, även om han vill ha någonting massor, massor.. 😛 Så när vi gick förbi godishylla stannade han, kollade lite och frågade i vanlig ordning vad de är för dag. Han vet att vi bara äter gottis på Lördagar. Men idag är de ju inte vilken dag som helst, så han fick Plocka en liten påse. Älskar deras minipåsar. De gick på 8 kr. O påsen är nästan full, båda blir nöjda så. Igår var de så himla mysigt att när Tobbe kom hem få hoppa in i duschen, o sen göra sig iordning för att åka ner o möta upp tjejerna i styrelsen för lite mat på Papas Tapas.
Så himla trevligt, o världens godaste mat. 😊 O sen tyckte jag nog att de var extra trevligt eftersom Tobbe vart borta, o ja har hängt med barnen 24-7 Skönt att få sitta o vara vuxen o ren, utan att sitta o plocka upp saker från golvet 100 gånger, svara på Arvids alla frågor.. o mitt i allt somna en bebis.. Man behöver de, för att bli den bästa mamman igen.

14 dec

Bullbak stod på schemat idag. Till Arvids kalas på Lördag och till julafton. Så Arvid hjälpe till. O han va så himla duktig.
Elsa mä såklart! 😊
Arvid var ute en stund o lekte i snön medans ja plockade lite inne. O efter lite bullemellis åkte vi hem till pappa o Kajsa. Så himla mysigt. Även om ja knappt kunde släppa Elsa en sekund till pappa eller Kajsa utan att hon skulle bryta ihop o grina allt va hon kunde. Lilla skrollan då.. Men o andra sidan hade morfarn fullt upp med storebror.. Arvid släpper inte morfar. 😛
Sen blev de filmmys med Hitta Doris, o julkalendern på morfars stoooora filmduk. Nu kom Tobbe äntligen hem. Tack o hej!

Lucia

En vanlig dag.. Till en början varjefall. 😊 Arvid var överlycklig över snön, för han fick åka pulka till förskolan. Bestämde igår efter att vi fått mail om att de härjar magsjuka på föris, att Arvid fick gå lite tidigare på jullov. Men som sagt.. Han fick gå idag, för att få vara med på genrepet. Lucia idag såklart. Men eftersom de var sista dagen innan jullovet, så hade Arvid med sig en liten present till personalen. Även den perfekta gå-bort-presenten.
Tillsätt bara mjukt smör o wipps!!!! Chokladbollar! Personalen var grymt nöjda. 😛😛 Ja o Elsa har bara tagit de lugnt hemma. Innan mamma kom för att göra oss sällskap till luciafirandet. Dessa älskade ungar! ♡
De var så himla fint. Och lika bra ordnat som alltid. 😊 De bjöds på tomtegröt, skinksmörgås, lussebulle o pepparkakor. Supermys!!! Just nu sitter ja o tittar på Dessertmästarnas jul.. 😊 Och efter de är de Pluras jul.. Asså ja bara älskar dessa feel Good program med jultema. O finns de någe bättre än alla mysiga amerikanska julfilmer. 😆😊

En Måndag

Som vanligt så toh vi de lugnt på förmiddagen. Hängde hemma fram till lunch, tröck i oss lite mat. Och sen knatade vi ut i pulkabacken. Med tanke på all snö, så fick Elsa hänga på magen. Men ingen är väl nöjdare än hon. ☺
Och de blev en del upp o ner... O sen avslutade vi med en liten promenad. Arvid älskar att bara få sitta i pulkan o åka runt. 😛 Jag får väl se de som dagens pass..
Tobbe är ju i Malmö igen. Så ja o barnen får hänga tillsammans ett par dagar själva. Ja de går ju bra. Blir lite intensivt bara. 😒😍 Men efter mellis sprang Arvid över till Lill-Arvid och Cornelia. Men kom efter bara en timma igen.. Men skulle klä på sig massa kläder sa han.. För som skulle till backen o åka igen. Ingen blev gladare än jag. Skönt att någon annan tröttar ut honom. Haha.. Sen kom han hem.. helt högröd o sådär skönt trött. Perfekt.. Mat i magen o ett bad o lite lek i hans rum.. Sen var de Tack o gonatt för idag. Elsa sover oxå. . Funderar på om ja ska göra desamma. Skulle egentligen behöva de. Men de är ju skönt att även få sitta uppe ett tag o bara pusta ut lite..

Tredje Advent!

Mysfrukost imorse, och sen stökade ja runt hemma fram till lunch. Ner en snabbis på stan, och sen blev de ett pass. Helkropp fick de bli, eftersom jag kommer få hoppa två pass.
Fick en tröja av Jonas igår.. 😍 Lovely!! Älskar den! Tillbaka ner på stan o slutföra mina ärenden. Hem o stressa sönder mej.. Känns som att de har blivit många såna dagar nu ett tag. Försöker att fokusera, men de är mycket som ska fixas, och jag är ju sån... Jag vill att allt ska vara tipptopp.. O då får ja må som ja gör ett tag.. De är ju roliga saker, och man gr mycket för barnen, men hur de än är då ska de bli skönt i mellandagarna.. 😛 Efter lite stress och räkna till 10 några gånger för att inte få mindre utbrott på Arvid som tjatar om allt, så packade vi in oss i bilen.. Såklart försenade.. Och åkte till Vilsta för årets julbord med morfar o gänget. Och så passade vi på att fira hans 70 års dag.
Nu sitter ja o kollar film. Tobbe åker till Malmö halv 5 imorgon bitti, så han o barnen sover.

Vilken Lördag de blev

Arvid var helnöjd med sitt dinoparty. Han fick ju trotts allt bestämma allt själv. Vilka han skulle bjuda, vad som skulle ätas och vad de skulle göra.
Och allt ingick.. kasta upp alla paket utan att ens kolla va de inehöll, fika, chips o tårar... Hysterisk frilek, dansstopp, o fiskdamm. Underbart! När alla kids gått hem, pustade ja o Tobbe ut.. Somnade Elsa och satte Arvid framför en film. Tobbe drog av ett pass på gymmet, o ja la mej o blundade i soffan.

Fredagkväll

Jadå är veckans bästa dag snart slut.
Vi har gosat hem hela dagen.
Lyssnat på julmusik  gjort julgodis, förberett morgondagens kalas, o byggt en massa lego. 😊
Och Arvid har sprungit naken hela dagen.. 😛 
En helt perfekt dag.
Efter lite middag så åkte ja ner till gymmet, rygg och axlar,  gick så himla bra även idag.
Har haft riktigt bra dagar ett tag.
Heja Mej! 
Tobbe ligger i soffan o snarkar.. kul kille.. 😛 
Men ja har världens gulligaste fredags sällskap. 
 

Som Fredag

Älskar att få säga trevlig helg redan på Torsdagen. 😛
Men de känns de ju som ja säger varje Fredag. 😄
 
Men fick även reda på att de var fler som var magsjuka på föris.. (ingen som kräkts där) men jag vill verkligen INTE har de nu.. Vi måste få ha hans lilla kalas, som bor mindre o mindre för de är några som tyvärr är magsjuka.
Men ja knatade bort och hämtade hem honom redan efter lunch.
O sen har vi haft mys em med  Lill-Arvid.
Vi vaknade liiiite för tidigt i morse.. Elsa vaknade vid fem och var hungrig, fick en flaska, o sen var hon klarvaken, låg o flinade l snurrade, o har kommit på att man kan stå på alla fyra, då ser man över spjälsängskyddet..
O de är ju så sjukt gulligt när hennes lilla glada ansikte, med de röda, tjocka kinderna o de två små tänderna lyser upp ens liv..
😍
Men efter hennes glädjetjut vaknade ju såklart Arvid, o han är så ivrig på julkalendern att han inte har ro i kroppen att somna om...
Så vi satt o "grävde fram" dinoskelett kvart över 6 imorse.. 😴😴
Super häftigt.. 😄
Så den.här dagen har vart hysteriskt lång..
Skönt att få krypa ner nu.
Gonatt!!

Vill ha!!

Högst på min önskelista är för tillfället dessa.. 😍😍😍
Har inget från märket SIXDEUCE..
Men dom är ju sååå sjukt snygga.
Kanske får bli en present till mej själv när ja når nästa mål.. 😊 💪

Sitter o kopplar av lite framför tv.n ett tag, Elsa ligger o gosar i vagnen o vi har stökat runt hela dagen.
Mycket som ska fixas o trixas med till alla kalas o jul o allt va de är. 😛
Blev en vända till Rusta och ÖB..
Dom hade superbulliga pallar.. Alltid när vi har lite mer folk hemma finns de ingenstans att sitta..
 
Skrev ju gör om dagen att ja beställt hem ett lekbord till Arvids rum.
Att ha sitt lego på.
Fick hem de för någon vecka sen, och de var defekt från fabrik.
Började maila o skicka bilder o fick ett nytt bord.. 😊 
Behövde dock inte skicka tillbaka de gamla.
Som Tobbe lyckades skruva ihop. 😛
Så ny har barnen varsitt lekbord i sina rum.
👍
 
Toppenfint!
 
Nähä..
Knata till föris.

😍

Sitter o kolla på Dessertmästarnas jul.. 
Asså ja bara älskar alla dessa julprogram..
Kollar på allt. 😛
Man blir så himla inspirerad o ja bara vill åka o handla massa choklad sätta igång med årets julgodis.
Hämtade Arvid från föris, hem o käka lite mellis o sen pinade han över till grannarna.
Och efter några timmar kom dom över o gick loss här hemma.
Lite mat, o bad o sen var de bara att hoppa i säng.
 
Så nu sover barnen..
😛 
Skönt med lite lugn ett tag.

Måndag

Försov nej nästan. 😛
Så skönt med sovmorgon.
Hade tid på stan föronen att göra naglar kl 10.. o vakna då 5 över nio blir de lite stressigt. 
Men de gick.. 
Kasta i mej en tallrik havregrynsgröt o sen åka ner.
Skönt med snygga naglar, även om ja kanske nu såhär i efterhand hade valt franska.. Körde nu på helt naturella, men tycker de blev lite plastiga.
Men vafan.. på med någe snyggt lack då tänker man väl inte på de.
Åkte förbi en vända på jobbet för ett litet ärenden, sen hem för lite lunch.
O sen packade Tobbe o Arvid sig iväg för lite shopping.
 
Efter middagen blev de ett pass på gymmet.
Tänkte ta en vilodag, med suget var starkare.
O körde 45 min cardio, och sen lite tekning för övre ryggen.
Bara ett par få övningar.
Såg även att dom då körde ett pass som handlade om rörlighet o "uppmjukning" skulle verkligen behöva lägga in någe sånt kanske.
 

Seg lördag

Arvid är så sjukt ivrig på mornarna för att gå ner och öppna julkalendern så de blir bara tidigare o tidigare som han vaknar.
Halv sju vaknade han imorse. 😛
Lycka endå.. Han har äntligen sovit hela natten i sin säng.
Han har haft en riktig spök- och monster period.
O varit rädd, och drömt läskiga drömmar. 
Som nu äntligen börjar släppa tror ja.
 
Så hela familjen satt vakna i soffan alldeles för tidigt..
Men Elsa somnade om rätt snart, o ja gjorde desamma. 
Lite frukost i magen o sen ett pass på gymmet.
 
Efter lite dusch o lunch så plockade vi fram o satte ihop årets pepparkakshus.
Ja satte ihop de, o Arvid o Tobbe dekorerade de så fint.
😛
 
Hahaha.. så fint.
 
Tobbes föräldrar kom på en liten blixtvisit.
Vi fikade lite, o Arvid gick loss.
 
Nu har vi lite soffhäng, och jag försöker trycka bort de dåliga samvetet som ligger o försöker göra sig påmind om att barnen inte har vart utanför dörren idag.. 😫 🙈
 

Hej i stugorna

Idol på tv.n o popcornskålen är halvfull...
En halvstressig dag blev en riktigt bra Fredag endå.
Mys morgon med julkalendern och frukost i soffan.
Ja o barnen lekte länge uppe i Arvids rum.
Enda tills pappa kom o knatade knackade på dörren med en påse med lunch åt oss från Basilika.
Mums!
Han blev även snygg i håret. 😛
Såfort pappa åkt tillbaka till jobbet så åkte ja o barnen till Tuna Park för att shoppa loss på PartyLand.
Så de blev en hög med fina ballonger som var tänkt till morfar som fyller 70 idag.
Och vi skulle ha finkalas idag.
Men när ja hade stressat stan runt, med bilen full av ballonger mobilen fastklistrad i örat o en övertaggad Arvid som hade fått en så fin heliumballonger av tanten i kassan så ringer morfar o säger att han är magsjuka. .
Där någonstans på parkeringen hemma typ kändes de som ja skulle börja grina..
Jaja.. Vad ska man göra..
Bara ringa släkten runt, o restaurangen o avboka..
O precis när ja fått in ett barn, packning, påsar o ballonger hemma gör ja Arvid skrika.. o de lät som han höll på att dö eller någe..
Han hade tappat sin ballong.. 😧😧
Ja jösses!!
Man kallas ju inte super-mam för inte.. Positiv.. positiv... positiv...!! såklart finns de ballonger i mina gömmor..
Men han var inte helt nöjd.. Jaja..
Så efter att ha styrt om fredagen så kom mamma över o vi käkade lite pizza o satt o snackade lite, innan mamma åkte hem igen, o vi tog fredag.
 
Sådå.. tack för i dag!!

1 December

Helt underbart mysigt!
Jag vaknade till en ivrig Arvid som ville gå ner och öppna första paketet i julkalendern.
Och då hade jag inte hjärta att låta honom ligga o dra sig. 😛
Så vi knatade ner, han fick första öppna paketet. 
Lilla hjärtat!
Och så var vi vakna så tidigt att vi hann se första avsnittet av årets julkalendern.
Verkar ganska mysig tror ja.
Kan ju säga redan nu att den var bättre än förra årets katastrof.
Efter lite frukost och morgonmys så åkte vi till Bella o Arvid fick leka av sig lite med Sid.
Förskolan har planeringsdagen,  o killarna går ju nu på samma förskola, 😊 Så då passar de ju toppen.
Sid var så gullig med Arvid, och kom o kramade honom titt som tätt. ❤
När vi kom hem så var båda barnen helt slut. ☺
Elsa sov, och Arvid klädde ovanlig ordning av sig, o slängde sig I soffan o kollade på Pettson en stund.
 
Rygg, och axlar stod på schemat för dagens pass på gymmet.
Och även idag blev de en hel del kontakt, lättare vikter med bra känsla,  och en hel del teknink träning.👍
 

RSS 2.0